Ha csak főtt kaját evett, mitől lett rákos?
Egy ismerősöm kistestű keverék kutyusa 10 éves kora körül meghalt rákban, pedig csak főtt kaját evett.
Állítólag a kész kutyatápok, konzervek okoznak rákot manapság a kutyáknál.
Hiába főzött étel, amikor sz*r az alapanyag. Az összes kereskedelemben kapható hús olyan állatból származik, amiket antibiotikumokkal nyomnak tele, tápon nevelnek, az összes gyümölcs és zöldség tele van permetszerekkel, növekedés- és érésgyorsítóval, a talaj és a víz pedig szennyezett. Sem te emberként, sem a kutyád nem tud egészséges, vegyszermentes ételeket fogyasztani, mert ilyen ma már esetleg csak elszigetelt tanyákon létezik, bár a talaj és levegőszennyezést ott sem lehet kizárni.
A kutya ugyanazt a szennyezett levegőt szívja, ugyanazt a gyógyszermaradványokat és mikroműanyagot tartalmazó vizet issza, mint az ember is.
Az állatorvosunk azt mondta, hogy sohasem találkozott még annyi daganatos kutyával, mint manapság és amikor megkérdeztem, hogy ez mitől van, azt felelte, amit #11-es válaszoló.
Egyrészt nem csak az étel okoz rákot, viszont a kész kutyakajában nincs is rákkeltő anyag. Persze, a rosszabb minőségű tele van ízfokozóval, gabonával, miegymással, de az sem okoz rákot (mást igen, pl. elhízást vagy tápanyag-hiányt, és ez max úgy tud rákot "okozni", hogy a legyengült szervezetet könnyebben leteríti. De nem ez fogja okozni, csak elősegíti a lefolyását)
Másrészt csak azért, mert egy kutyus keverék, még nem lesz szuperimmunis minden betegségre. Náluk is előjöhetnek az "úri bajok", ami egy tenyésztett fajtánál. (utóbbinál amúgy a lelkiismeretes tenyésztő minden kutyáját szűri, minimalizálva a kockázatot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!