Mit gondoltok erről? Menhelyes téma
Nekem egyik kutyám pl elég félős új helyen, főleg ahol 100 kutya csahol és ugrál a kennelsoron. Azon kívül hogy jó kis stressz lenne a kutyámnak, semmi értelmét nem látom, mert nagyon nem úgy reagálna a másik kutyára mint otthoni környezetben. Semmibe venné a létezését, nem derülne ki belőle hogy mennyire passzolnak. Mondjuk ezt aki kutyákkal foglalkozik, tudnia kéne. Nem az első kutyámat hozom haza otthoni kutya/kutyák mellé és mivel ismerem a már meglévő kutyáimat, mindig ennek megfelelően választottam, sose találkoztak előtte, de soha nem is volt probléma. Egy félősebb kutyát letenni a menhely területén, hogy itt az új haverod, ismerkedjél, hülyeség. Ez max nagyon stabil, jól szocializált kutyánál működhet, de azért a menhelyi ugató kutyák minden kutyára hatással vannak.
Persze, aki szeretné, vigye ismerkedni. Jobb esetben a gazda ismeri a kutyáját és tudja hogyan viseli majd a helyzetet. Kikötni viszont hogy akkor nem kapsz kutyát, azért elég erős.
Én sem támogatom.
Pontosan ismerem a saját kutyáimat, azt, akit kinéztem, egyből a nyakukba ugrott volna, ők meg (jogosan) lemorogták volna a francba. Most emiatt nem fogadhattam volna örökbe?
Abszolut tamogatom, nem egy hulyeseg, bar azt meg kell jegyeznem, hogy nem feltetlenul jon elo problema elso talalkozasra, de azert egy tampontot adhat.
Sehol nem irjak, hogy a kenneleknel vagy 100 masik kutya tarsasagaban lenne az ismerkedes. Nalunk amugy ugy volt, hogy a menhely elotti mezore mentunk ki es porazon ismerkedtek.
Ahol önkénteskedtem is kérték - de nem volt kötelező - és minden kapura ki volt írva, hogy saját kutyát nem vihetsz a menhely területére, nem gondolom, hogy normális, aki ilyet kérne.
Ott is a mezőn lehetett ismerkedni, pórázon vagy ha olyan volt valamelyik kutya, póráz nélkül, aztán kértük, hogy menjenek egy nagyot sétálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!