Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Angol Staffordshire Bullterrie...

Angol Staffordshire Bullterrier tapasztalatok ?

Figyelt kérdés

Nagyon a szívünkhöz, nőtt egy angol staffordshire Bullterrier , 5 eves ivartalan kan. A menhelyen él 3 eve. Egyedul egy kenelbe mert allitolag nem tudtak a tobbihez szoktatni. Bar egy ott dolgozo szerint nem is van nagyon lehetoseg szoktatasra, nem foglalkoznak ugy veluk.

Seta kozben nem agressziv a tobbiekkel szemben. Nem morog nem ugat, nez felejuk csovalja a farkat, de kozel nem engedtuk meg senkihez.

Nekunk van egy 13 eves kutyank. Baratsagos a tobbi kutyaval vagy jatszik vagy nem erdekli a jelenletuk.

Van esely, hogy ossze szokjanak? Arra gondoltuk elvisszuk a mienket parszor csak setalunk egymas mellett, aztan ha ugy latjuk nincs gond lehet szimatolni egymast stb.

De a fajta leirasban mindenhol azt olvasom , csak a gazdajan csung es mas allatokkal max akkor jon ki ha kicsi koratol egyutt elnek.

Plusz mi van ha seta kozben minden jo, de megis egy fedel alatt azert már más a felallas.

Szoval mar felnott kutyat valaki szoktatott mar ossze igy meglevo kutyaval ?

Lakasban elunk. Tehat mindenkepp baratoknak kene lenniuk mert egy legterben élnének.

En kotetlen munkarendben dolgozom, vagy home officeban. Szoval akarmennyit veluk tudok lenni. Az elso idokben 0-24 is.

Nagyon szeretnenk kimemteni onnan ezt a kutyust. Igazan hozzank valo lenne. Mar megismer minket , gondozoi is azt mondjak , hogy latszik rajta , hogy orul nekunk es sokkal jobban viselkedik ha velunk volt delutan.

De elbizonytalanit az, hogy minden pozitizum melle mindenhol azt irjak, csak egyeduli kutyakent ajanlott a tartasa.

ápr. 2. 10:45
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

De a kutyanak eleg jo lenne, mivel a csirkes taptol mar ugy nez ki mint egy lepras, a laba pedig a szar kaja es mozgashianyos elet miatt csak romlik.

Ha csak cukisag miatt hoznam el, akkor mindet elhozhatnam.

De en csak ot akarom kimenteni onnan.

A kerdes pedig az volt, hogy valaki szoktatott mar igy ossze 2 kutyat. Kifejezetten ezzel a fajtaval valo tapasztalatok erdekeltek volna.

Nem eletvezetesi tanacsokat kertem.

ápr. 5. 10:13
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Megmondtuk többen, hogy nem ajánljuk.

Nem tudom, mit vársz még.

Ha akarod, próbáld meg. Azt csinálsz, amit akarsz.

ápr. 5. 12:44
 23/26 anonim ***** válasza:
62%

Én sem értem, hogy leírtuk többen, hogy a meglévő idős kutyád mellé NEM ajánljuk, mert veszélyes. És egy perc alatt megvan a nagy baj, ami után már csak sírhatsz. Nem tudom, mennyire fogod szívelni a staff kutyust, ha egyszercsak megöli a 13 évesedet - benne van a pakliban.

Menhelyen is megpróbálhatsz segíteni neki, vihetsz neki külön kaját, mozgathatod - csak meg lehet ezt az ottaniakkal beszélni, nem hiszem, hogy tiltakoznának. Vagy ha van bármi más opció, amiben olyan helyre hozzátok ki, ahol NEM találkozik az öreg kutyusotokkal. Aki ismeri kicsit is a staffokat, az nem fogja ajánlani neked, hogy próbálkozz az összeszoktatással ebben az esetben, mégpedig az öreg kutya érdekében nem, mert lutri. Maximum konkrétan staff szakértő merne ilyesmit megpróbálni személyesen. létezik fajtamentésük, rehabilitációjuk - esetleg az ő elérhetőségüket keresd meg. Ha valaki tud segíteni, akkor ők.

ápr. 5. 13:55
 24/26 anonim ***** válasza:
Milyen nemű a mostani kutyátok?
ápr. 5. 14:11
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az ír szetter-spániel keverék engem speciel nem vitt közelebb a kutyád testfelépítéséhez. Ha “több” benne a spániel lehet 13 kg, ha meg inkább szetteres lehet 32 is, nem mindegy szerintem ebben az esetben.

Nem a fajta miatt, bár azzal is vannak fenntartásaim, de ha 3 éve ott a kutya és külön kennelben van, mert nem szoktatható össze elvileg más kutyával, akkor az nem sok jót jelent szerintem. Sokszor hallani, hogy a menhelyek zsúfolásig tele, ilyen esetben laikusként úgy gondolom oka van, hogy emellé az állat mellé nem tettek be másikat.

Azért olyat is sokszor hallani, hogy a menhely ferdít egy-egy kutya előéletéről, csak vigyék el, majd otthon meg kijön a kutya igazi énje, amit helyben addig is tudtak, csak úgy nem vitték volna el. Veletek séta alatt lehet kedves ez a kutya, de ha hazavinnéd és “nyeregben érezné” magát ki tudja mit hozna ki belőle. 2 éves kora óta (előtte ki tudja miket èlt meg) egyedül él egy kennelben, más kutyáktól kerítés választja el (ahogy írod séta közben se engeditek oda másik kutyához, nem tudjátok hogy viszonyul hozzá), így szerintem elég rizikós hazavinni egy öregecske kutyához.

Minden bántás nélkül, nekem kicsit az jön le a soraidból, hogy most az újdonság varázsa (menhelyes kutya) előrébb van a saját 13 évesednél, és írhatjuk itt ötvenen is hogy nem jó ötlet, te akkor is haza fogod vinni.

ápr. 5. 17:27
 26/26 A kérdező kommentje:

Rosszul erzed. A sajat meglevo kutyank elvez prioritast. Ezert gondolkodunk rajta mar 3 honapja , es minden iranybol probaljuk korbejarni a lehetosegeket. A meglevo kutyat semmikepp sem szeretnenk veszelyeztetni. Nem veletlen vagyunk ekkora dillemaba , hogy mit csinaljunk.

Spaniel meret inkabb. 9 kg meglevo kutya.

Azt mondtak a menhelyen azert van egyedul mert 2 kutyaval probaltak osszetenni , egyiknek o ment neki masiknal oneki jott.

Es mivel kevesen vannak nincs energiajum szoktatgatni . Aki elso 5 percbe osszebalhezik azt egyedul hagyjak. Idorol idore masik kutyat probalnak betenni.

ápr. 5. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!