Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hány db és milyen póráza,...

Hány db és milyen póráza, nyakörve, hámja van a kutyá(i)dnak?

Figyelt kérdés
2024. márc. 31. 13:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

2 nyakorv, 1 ham, 2 poraz, amibol az egyik 10 meteres.

A hamot es a nagy porazt csak kirandulasokkor hasznaljuk.

2024. márc. 31. 16:30
 12/20 Négyszögletű Kerék ***** válasza:
90%
Akinek hám és nyakörv is van, ott melyiket mire használjátok, miért van mindkettő?
2024. márc. 31. 16:37
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Futópadozni szokott, ahhoz és őrzővédőhöz használom a hámot, kb minden más esetben nyakörv. A 8as válaszoló vagyok.
2024. márc. 31. 16:50
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

3 kutyám van, mindegyiknek több felszerelése is van.

Hámok:

A kisebb testueknek van sima, illetve 3 pontos hamjaik. A felosnek van pánik hamja. Rövid hamokbol is több, több márkaból.

Mindháromnak van húzóhámja (a legnagyobbnak 2 db 2 külön márkaból), 2-nek van sulyhuzo hámja is.

Pórázok:

Flexiből van 4 darab, nyomkövetőből 2 db 15 méteres, 1 db 10 méteres és 1 db 5 méteres. Ezenkívül pár 120-as póráz, erősebb, gyengébb (attól függően hogy melyik kutya használja), illetve alapvetően kiképző pórázt használok, ezekből kutyakent 2 biztos van. Van 160-as póráz is, ez nem kiképző, csak ilyen hosszabb fajtájú. Rugalmas pórázok bicajozashoz, futáshoz, turazashoz, vegyesen rövidebbek-hosszabbak, van vagy 5-6 biztosan.

Nyakörvek:

Mindegyiknek van hosszú szemű fojtoja, egyedi mintás biothane nyakörve, el perros nyakörve is (ebből van amelyiknek több is), ezenkívül még több, mindenféle nonamebb márka, kézműves magyar kisvallalkozastol is.

Összességében nyakorvbol, hambol, porazbol van kb.12-15 kutyankent.

Ezenkívül: láthatósági-, hűtő - és mentomellenye van mindegyiknek, van amelyiknek van elektromos nyakörve (vadász kutya). Ezek, amik hirtelen eszembe jutottak.

2024. márc. 31. 17:19
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy nyakörv, egy hám, egy flexi és egy fix póráz
2024. márc. 31. 17:37
 16/20 A kérdező kommentje:

Én is ismertem egy #14-eshez hasonló lányt, akinek egy kutyához volt kb 20-30db nyakörve és sima póráza, 4-5 flexi póráza, meg több színben K9 hámja.

Ő a divat miatt csinálta, szó szerint minden sétakor mást adott a kutyára.

És nem csak mondta, mert a szomszéd házban laktak és sokszor láttam őket és szinte mindig egy addig még nem látott cuccban vitte.

Innen keletkezett a kérdés.

Nekünk van egy sima narancs hámunk meg egy piros H hámunk(havonta mosom, ilyenkor a másikat adom rá, emiatt van csere) meg egy terep mintás nyakörvünk(ezen van a bilétája, ez mindig rajta van), van egy kék flexi pórázunk, ezzel sétálunk és a nyakörvhöz járt ugyanolyan póráz, az tartalékban van, ha tönkre menne a flexi, már 2 tönkre ment 12 év alatt, illetve a sima pórázzal viszem az állatorvoshoz is, könnyebben megfogom vele, máskor jó a flexi, mert jó kutya, csak így nagyobb a mozgás tere séta közben, beljebb tud menni a fűbe, ahol nem lehet elengedni.

Ennyi.

Köszi mindenkinek a válaszokat, írhattok még, ha akartok .

2024. márc. 31. 18:33
 17/20 A kérdező kommentje:
Máj, menhelyes keverék kutya, spániel méretű (16kg) és munkarajzos németjuhász színű(75-80%-ban fekete, lábai, feje barna).
2024. márc. 31. 18:36
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Kiváncsi lennék milyen savanyú emberek tudnak lepontozni olyan egyszerű válaszokat, hogy kinek milyen kutyafelszerelése van.
2024. márc. 31. 20:25
 19/20 anonim ***** válasza:
75%

14-es vagyok:

Igen, én is szívesen veszek újat, mint az ismerősöd, meg olyat, ami az adott kutya személyiségéhez illik. Szeretem a jó minőségű, kézzel készült felszerelések.

Egyébként évente át szoktam válogatni őket, aztán amiket nem használok, azokat egy-egy szimpi menhelynek odaadom.

2024. márc. 31. 21:15
 20/20 anonim ***** válasza:
90%

Két kutyám van, a felnőttnek van egy sima hámja, két húzó hámja, 4-5 nyakörve, egy retriever póráza a versenyekre, mert az gyorsan le tudom róla venni a startnál és felrakni a célban.

A kölyöknek van egy hámja és két nyakörve, meg egy huzis pórázas nyakörve.

Pórázból iszonyú mennyiség van, van két flexi, egy 5-m-es hosszú és egy15 m-es hosszú, 3 gumis "futós-biciklizős" és olyan 10 db átlagos póráz.

Szeretem, ha mindenből van a kocsiban is, a garázsban is és a fenti bejáratnál is.

2024. márc. 31. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!