Hány éves számít egy kis/közepes testű kutyánál korosodónak?
Figyelt kérdés
Többször látom menhelyi hirdetéseknél hogy konkrét kort nem írnak, csak hogy korosodó. Most elgondolkodtam hogy ez hány éveset jelenthet.márc. 17. 17:53
2/5 anonim válasza:
Hát én a tápokból indulok ki.
Ott pl kistestű (max 10kg) kutyáknak van egy olyan, hogy 8+ az az idősödő és van egy olyan, hogy 12+, ami az idős kutyáknak ajánlott.
Közepes (10-25kg) kutyáknak van egy 7+ os és egy 10+ os, idősödő és már idős kutyáknak ajánlva.
És ugye 8-10 hónapos korig kölyök, másfél éves korig tinédzser, utána fiatalnak számít, majd jön a már említett idősödő vagy másként mondva középkorú, majd az idős kor.
3/5 anonim válasza:
Én olyan 8-10 évesre mondanám, hogy korosodó. Azért 9 éves kutyára nem mondanám hogy felnőtt, de azt hogy idős sem. De 10 év felett szerintem mindenképpen idős már, még a kistestűeknél is, mert oké valamelyik megéli a 16 évet, sokkal nagyobb arányban, mint egy nagytestű, de attól még idős. Nálam a korosodó az idős és felnőtt kor közötti átmenetet jelenti.
5/5 anonim válasza:
Szerintem 7-10 éves a korosodó, 10+ is már idős.
Kis-közepes méretnél.
Nagytestűeknél 5-7 évesen korosodó és 7+-os már idős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!