Főtt étel adagolása a kutyának?
Elkezdtem kettő honapja marha húst, zöldségeket főzni a kutyámnak a száraz táp kiegészítéséhez. Ez az idő alatt észrevettem, hogy elkezdett hízni. Értelem szerűen elveszek a tápjából, de még így is csak gyarapodik rajta a súlyfelesleg. Mi alapján számoljam ki, hogy hány g ételt adjak neki?
Az egészséges test súlya 16-17 kg között lenne, ennek ellenére, most 22kg és nagyon meglátszik rajta!
Tápot nem kell adni neki.
Főtt kaját az alapján adagold, hogy hízik vagy fogy vagy súlyt tart.
Hetente ajánlatos megmérni a súlyát, hogy lásd a változást.
A főtt étel és a száraz táp keveréke semmilyen módon nem káros a kutyáknak. Állatorvos javaslatára kezdtük el gyomorsav mértékben tartása miatt. Tökéletesen működik, nincs gyomorsav okozta hányás azóta, több féle vitamin, csont erősítő port és táplálék kiegészítőket keverek a táphoz. A kérdés nem az étel minősége felé irányult, hanem a mennyiségére..
3 éves juhász jellegű keverék kutyus, csípő kímélő életvitelt próbálok tartani, és a mozgás visszavétele, valamint a training közben való jutalmazás miatt gondolom pluszban a hízást. Nem tudom pontosan kikalkulálni, hogy miből hogy kellene visszavennem. Most fokozatosan elkezdtem csökkenteni, de mellette tudom (vagyis gondolom), hogy nem a száraztáp adagolási szabványát kell követnem a főtt étellel kapcsolatban.
Tudom mi a barf! :DDD
Gondoltam közelebb van a témához, mivel mind a kettő tiszta húsból áll, csak az egyik főzve van a másik pedig nyersen van a kutyának adva.
konkrétan a legelső cikk, támogatják a táp keverését.
“ A száraz táphoz bármilyen ételt adhatunk, amit szeret a kutya és biztonságos a számára. Leggyakrabban csirkemellet, brokkolit, almát, főtt rizst, répát, sütőtököt, édesburgonyát, vagy banánt szoktak az ételekhez adni, melyek plusz vitaminokat, ásványi anyagokat és értékes tápanyagokat nyújtanak kedvenceinknek.”
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!