Sima fogkefe vagy ujjra húzható “fogkefe” vált be a kutyátoknak?
Extra soft baba fogkefe (kistestű kutyáim vannak, nagyobb testűnek mehet a felnőtt fogkefe) és "Lila loves it" fogkrém
Jaj azt elfelejtettem, hogy pici kutya, pomerániai törpespitz.
Mindenféle rágókát, fogtisztítót kapott kicsi korától, most 2 éves és sajnos fogköves, kb. fél év múlva mennünk kell leszedetni, és fogmosást javasolt az orvos.
4-es köszönöm
Mennyi ideig mosod a fogaikat? Az ínyt, nyelvet is?
Milyen időközönként? Reggel vagy este?
Nem sokáig, amíg végmegyek kb mindegyik fogukon. Kb 1p / kutya. Csak a fogat mosom egészen a tövéig, de az ínyhez igyekszem nem hozzáérni, nehogy felsértsem esetleg. Napi 1x szoktam, este. Hamar megszokták, a napi rutin része.
Nekem egy csivava mixem és egy tacskó keverékem van. Mindkettő hajlamos lenne a fogkőre, de múltkor még a doki is megdícsérte, hogy felnőtt csivavánál ilyen szép fehér fogakat ritkán látni. Mondom mert mosom nekik :D
Törpe spitznek mehet a baba fogkefe, én Colgatet használok, de bármelyik extra soft baba fogkefe megteszi.
"Csak a fogat mosom egészen a tövéig, de az ínyhez igyekszem nem hozzáérni, nehogy felsértsem esetleg."
Ez a módszer helytelen. Ott marad a lepedék. Az íny mentén végigmenve kell körkörös mozdulatokkal kikefélni a lepedéket.
https://www.youtube.com/watch?v=jB5R7qA6_ZU
Részletesebben ugyanez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!