Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon szeretnék egy fiatal...

Nagyon szeretnék egy fiatal szobakutyust (pl. havanese, yorkshir terrier. Stb), de rettenetesen drága?

Figyelt kérdés
Szinte már belebetegszem, annyira szeretnék. Sokat vagyok egyedül, magányosnak érzem magam, örülnék egy kis társnak. Ne is álmodjak róla, hogy ingyen vagy nagyon olcsón találok egyet ugye?
2010. okt. 25. 15:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Már bocs, de szerinted ezek nagytestű kutyák? pl. a Noés havanese keverékek szerinted nagyobbak egy fajtatiszta havanesenél? Nem igazán értelek.

A másik, hogy nem kell külön kategóriába sorolni a keverékeket vagy a nagyobb testű kutyákat mozgás szempontjából. Ugyanúgy rengeteg sétára van szükségük, pl. egy yorkienak különösen. És velük főleg sokat kell foglalkozni, mert makacs, önfejű fajta, amelyik hajlamos az ember fejére nőni, ha nem nevelik meg.

Ha valóban egy társra lenne szükséged, amivel enyhíteni tudnád a magányodat, nem finnyáskodnál ennyire, hanem megelégednél egy menhelyi kutyával is.

2010. okt. 25. 16:05
 12/21 anonim ***** válasza:
Menhely, menhely. Nekem is most lett kutyusom (keverék) és még most is szoktam nézegetni azokat az oldalakat, ahol gazdkereső kutyusok vannak (pl.gazditkeresek.hu) és olyan rossz, hogy annyi kutyus, akik már akkor is fent voltak az oldalon, mikor én nyár végén kutyust keresetm magamnak, még mindig nem talált gazdira!
2010. okt. 25. 16:06
 13/21 anonim ***** válasza:

A mozgásigény nem a kutya méretétől függ!

Elsősorban egészségügyi célból napi 2 séta min. 20-30perc, ill. még 1 séta min. 1 órás.

Pl: a terrierfélék (az összes) meglehetősen nagy mozgásigényű, elég hangos, (sokszor) hiperaktív kutyák...

Viszont pl: a sokkal nagyobb szetterfélék (bár vadászkutyaként rengeteg mozgásra van szükségük) akkor a legboldogabbak ha a gazdit "csodálhatják" a közelében fekve...

És pl: a bernáthegyi az egyik "leglomhább" kutyus... :P

Egyébként szinte a legtöbb kutya képes a gazdihoz alkalmazkodni.

Ha nincs sok időd az első min: 6-8 hónapban a kiskutyával foglalkozni akkor ne kölyköt keress, hanem inkább 1-1,5 éves fiatal de már könnyen alkalmazkódó kutyust.

Menhelyen hatalmas választék van belőlük (sajnos) és általában tudnak segíteni az ott dolgozók a kutya szokásaiban ill. hoyg Te mennyire felelsz meg a kutya elvárásainak (hiszen az is fontos)...

2010. okt. 25. 16:28
 14/21 anonim ***** válasza:
Igazából nem tudod egy kutya igényeit kielégiteni a leirtak alapján. Vegyél inkább macskát.
2010. okt. 25. 16:52
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én véleményem:

1. egy kölyök kutyussal nagyon sokat kell foglalkozni,például 1-2óránként leinni, míg nem lesz szobatiszta. Mivel neked erre nincs időd, szerintem semmikép se kölyökkutyát válassz, inkább olyat,amelyik már szobatiszta és szocializált.

2. Ne aggódj,egy felnőtt kutyus is hamar megszokja az új otthonát. Én egy 4éves kutyust fogadtam örökbe és már az első naptól kezdve nem volt vele semmi probléma, nagyon hamar megszokott,megszeretett minket.

3. a kis termet nem egyenlő a kis mozgásigénnyel (sőt sok kis termetű kutyus valósággal hiperaktív), kölyökkutyákra pedig duplán igaz,hogy állandóan rohangálni,izegni-mozogni játszani akarnak - még kicsik és pajkosak, mint a gyerekek (úgyhogy emiatt is inkább felnőtt kutyát javaslok)

4. egy kölyök nem tudja melyik a játék és melyik a bútor/kábel/zoknid/stb tehát van esély,hogy tönkreteszi. Egy felnőtt kutya (amennyiben már meg van nevelve) nem tesz ilyen károkat.

Szóval összefoglalva röviden: menhelyen keress egy kutyust és kérj tanácsot az ott dolgozóktól,hogy melyiket ajánlják, ők biztosan tudnak segíteni neked. A menhelyen is sok az olyan kutya,aki meg lett nevelve meg minden,csak aztán valami miatt mégis oda került.

2010. okt. 25. 17:13
 16/21 anonim ***** válasza:

Tudod, akinek kutyája van, annak vannak kötelezettségei is. Ha dolgozik és lakásban tart állatot, bizony reggel korábban kel, hogy elvigye a kedvencét egy körre. Nem tudom, mennyi időt töltesz távol, de egy kutya, bármilyen öleb is, nem igazán érzi jól magát 10-12 órán keresztül egyedül. Nappal dolgozol, éjjel alszol. Mennyi időd maradna a kutyáddal foglalkozni?

Szerintem egy korosabb cica kielégítené az igényedet. Rengeteg ilyen keres otthont a menhelyeken és befogadóknál.Ott ismerik is a cicák természetét és tudnának neked kissé lustácskát biztosan ajánlani.

2010. okt. 25. 19:02
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet , hogy a kérdező kitalált mindenféle kifogást hogy miért nemjók a menhelyi kutyák. Az a bajod velük , hogy keverékek ugye?:) hát pedig fogd magad öcsém és menj a menhelyre. Minek neked olyan kutya ami 100 ből 90 embernek van? DIVATBÓL? nekem egy fajtatiszta staffordshire terrierem van..őt nagyon drága pénzért vettem..de szivemszerint menhelyről hoztam volna ilyen kutyát..csak nála fontos a jó idegrendszer, ezért nem bíztam a menhelyi staffiban. Viszont van mellette 2 menhelyi kutyám. Sokkal ragaszkodóbbak mint a staffi..Addig ne vegyél kutyát amíg 1 millió gazdátlan kutya van az országban !Először az az 1 millió kutya találjon gazdára. Utána miattam azt vesznek az emberek amit akarnak.
2010. okt. 25. 19:04
 18/21 anonim ***** válasza:
ja és azt még hozzátenném , hogy ne úgy képzeld el a kutyatartást , hogy otthonra lesz egy kis pamacs amit simogathatsz ha unatkozol..KISTESTŰ KUTYÁT IS LEKELL VINNI MINIMUM NAPI 3X MERT IGÉNYLI.TALÁLKOZNIA KELL FAJTÁRSAIVAL , HOGY BOLDOG LEGYEN.ÁLLATORVOSHOZ KELL VINNI HA BAJA VAN.(AZMEG UGYE NEM 2 FORINT..) BIZTOSÍTANI NEKI A TÁPLÁLÉKIGÉNYÉT. jól meggondoltad?:)
2010. okt. 25. 19:08
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat, jól jöttek mert én nem vagyok olyan tájékozott kutyatartás szempontjából, mint a válaszolók. Nem vagyok vele tisztában, hogy mennyi az állatok mozgásigénye stb. (ez most kiderült)

Kicsit bántó, ahogyan leöcsémeztek egyesek, holott nő vagyok, mindegy.

Nem ragaszkodom a fajtatiszta kutyákhoz, ha visszaolvastok, már írtam, hogy a lakhelyem közelében lévő menhely honlapját már megnéztem, de csak nagy kutyák voltak, mind a szabadba való. Tegnap délután már utána is érdeklődtem egy keverék kutyusnak az egyik kapott link alapján (sellő lány),sajnos már lett gazdija, viszont az összes többi már nagyon messze volt. 100 km-t is kellett volna utaznom érte.

Nagy testűnek a legelső linkben látott kutyákat neveztem, igaz, hogy nem egy mázsásak és nem 1 méter magasak, de én elég nagynak láttam őket ahhoz, hogy ha szaladgálnak a lakásban, akkor tudnak zajt csapni a lentebb lakóknak, vagy felborítani akár nagyobb dolgokat is.

Arra gondoltam, hogy ezek az egészen apró kutyák a legalkalmasabbak ilyen körülmények közé, és igen, nem tagadom, hogy szeretném azt is, hogy szép legyen a kiskutyám. Ez akkora bűn? Ez is szempont volt, hogy ilyen kutya végett kérdeztem, hazudnék, ha tagadnám, de nem kell feltétlenül fajtatisztának lennie.

Nem tudtam, hogy az idősebb kutyák is jól taníthatóak, dehát azért vannak a válaszolók, hogy átadják tudásukat.

Napközben dolgozom, nem vagyok otthon, azt hittem, hogy a dolgozó emberek is tarthatnak otthon kutyát, tévedtem, de ti felvilágosítottatok.

Bocsi, hogy kifogáskeresésnek tűnik, ha igyekszem jól meggondolni, hogy milyen állatot hozok be a lakásba, hogy igyekszem tekintettel lenni a főbérlő lakására, de a szomszédokra is. Ezen az oldalon tudtommal azért ír ki valaki egy kérdést, hogy választ kapjon, ha tanácstalan.

Ha az igényeimnek megfelelő háziállat nem létezik, akkor azt egyszerűen egy mondattal is le lehet írni, megértem én abból is, de nem kell belém rugdosni és "öcsémezni".

És igen, nagyon jól megfontolom a dolgot, ezért érdeklődöm itt.

Tudom, hogy most sértődöttem írtam, de tipikus magyar mentalitás, hogy azonnal támad mindenki mindenkit. Azt hittem, hogy aki az állatokat szereti rossz ember nem lehet, de ebben is tévedtem, mert csupa rossz modorú, támadólag fellépő ember osztogatja itt a fejmosásokat. Úgy támadtok az embernek, mintha legalábbis gyilkolna.

Okosabb lettem a kutyatartással kapcsolatban, köszönöm a hasznos válaszokat, értékelem őket, de mégis a válaszok többsége annyira bántó stílusú volt, hogy a további válaszokról ezennel köszönettel, de lemondok!

2010. okt. 26. 15:11
 20/21 anonim ***** válasza:

Én is ajánlanám a menhelyet...

És az idősebb kutyák is tudnak alkalmazkodni, sőt ők jobban is, mert nagy bennük a megfelelni akarás, főleg azokban akiket utcáról fogtak be.

Én a 8éves magyar vizslámat nemrég kezdtem tanítani (még kicsi koromban kaptam amikor nem értettem a kutyákhoz) és máris tudja az alap engedelmességi parancsokat.

2010. okt. 26. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!