Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális ez a mértékű lihegés?

Normális ez a mértékű lihegés?

Figyelt kérdés
Van egy border collie jellegű kutyám. Az éberlétének nagy részében liheg. Az oké, hogy melegben liheg, meg ha sokat futott vagy sokat játszott. De ő akkor is gyakran liheg, ha órák óta csak jár-kel és nem mozog aktívabban. 20-21 fok van a lakásban, szerintem az nem olyan meleg még neki sem, bár elég hosszú és dús a bundája. Nyilván vannak lihegésmentes idejei is (az alváson kívül persze) de arányaiban azt mondanám, hogy 1 pihenéssel töltött órából mondjuk fél órát mindig liheg (nem egyhuzamban, hanem mondjuk 5 perc lihegés, majd 5 perc nyugi, váltakozva). Nem olyan extrém erősen, és nem zihálva, nem olyan, mint futás után.. annál enyhébb éslassabb, de mégis furcsállom, hogy olyankor liheg, nem értem, miért.
2024. febr. 27. 11:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolom normálisnak. Egy telefont megejtenék az állatorvosnak.
2024. febr. 27. 11:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Így leírás alapján én is azt gondolom, ki kellene vizsgáltatni. Nekem is a fiatal kutyám többet liheg, már viszonylag enyhébb aktivitásnál is, mint a másik, neki is tervezem a kivizsgáltatását ivartalanítás előtt.
2024. febr. 27. 11:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el állatorvoshoz. A túlzott és indokolatlan lihegés szívbetegségre is utalhat.
2024. febr. 27. 11:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tűnik normálisnak. Szívférgességtől kezdve csomó mindennek lehet kezdeti tünete, mindenképp érdemes mihamarább kivizsgáltatni.
2024. febr. 27. 11:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Pont most megy ivartalanításra pár hét múlva. Akkor előtte kérek vizsgálatot is.
2024. febr. 27. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!