Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tippek, praktikák? Kinek...

Tippek, praktikák? Kinek milyen tisztítószerek váltak be? Nagyon erős kutyaszagot hogy lehet megelőzni?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kutyát, konkrétan rottweilert. Nagy alapterületű lakásban lakok.

A fő aggályom, hogy borzalmas kutyaszag lesz. Egyik ismerősömnek van egy amstaffja és elviselhetetlen a lakása, bűzlik a kutyától.

Persze, tudom hogy minden kutyának van egy alap szaga, meg ha ott él, akkor a környezete is át fogja venni valamilyen szinten. De pl egy másik barátomnak két kistestű kutyája van és ott sokkal kevésbé érezni. Sőt, ha csak nem a kutyák plédjet emeled az arcodhoz és szagolod, akkor nem igazán tűnik fel a kutyák jelenléte. A másik ismerősömnél rendesen áporodott büdös van, nála pedig nincs.

Ez a barátom azt mondja, hogy a jó táplálás és a rendszeres kozmetika teszi, mert ő gyakran hordja kozmetikushoz a kutyákat. Miven a rottweiler nem egy ilyen kutya, nekem nem kell majd hordanom, de azért szeretném majd havonta-másfél havonta fürdetni és rendszeresen tisztítani a fülét, ápolni a fogait. Utóbbi a macskáimnál sokat használt régen.

Az etetés részével vagyok kicsit bajban, mert ő a N&D tápokra esküszik és tényleg jó minőségű, de nekem egy nagy kutyát nagyon sokba kerülne azzal etetni. A Brit Caret néztem, nekem az szimpatikusnak tűnik összetétel és ár alapján is. Ti mit gondoltok róla?

Nem vagyok nagyon finnyás, tisztában vagyok vele, mivel jár az állattartás, az erős szagokat szeretném megelőzni csak.

Illetve bármilyen más tippet is elfogadok, vagy tisztítószer ajánlásokat.

Köszönöm!

febr. 26. 12:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%

Nem kell havonta fürdetni, csak amikor pl belehempereg valamibe.

Bűzmirigyet nyomasd ki, ezen kívül nem lesz "rottweiler-szag" a lakásban. Valamennyi igen, hiszen az állatnak van illata, de sok kutyás és macskás házban jártam már a munkámból kifolyólag, ott, ahol rendszeresen takarítanak és macskáknál minden nap kialmolnak, semmi "zavaró" szag nincs.

febr. 27. 08:05
 12/14 anonim ***** válasza:
24%

* ne nyomasd - kimaradt a tagadószó...

febr. 27. 08:06
 13/14 A kérdező kommentje:
A barátom (akinél nincs büdös) kutyái is havonta vsn fürdetve, már évek óta és nincs semmi baja. Ja és kutyakozmetikus csinálja
febr. 27. 10:41
 14/14 anonim ***** válasza:

Havonta szabad, annál sűrűbben nem.

Pl egy ismerősöm két henltente fürdette a pamacs kutyát. Jött a baba, akkor meg már hetente. Kutya egyre durvábban vakarózott, hullott a bundája, pedig nem szőr hullós fajta.

Állatorvos javaslatra leállt ezzel a sűrű fürdetéssel, havi 1-et engedélyezett a doki.

Azóta magától helyreállt neki, nem kellett semmilyen spéci cucc a szőrére.

febr. 27. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!