Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen közepes, nagyobb...

Milyen közepes, nagyobb termetű kutya van, ami nyugodt, nem túl energetikus fajta?

Figyelt kérdés

Ami elvan a lakásban, nem pörög egész nap, mint a belga juhász, elég neki, ha napi kétszer megsétáltatod 1-1 órát, esetleg egy kicsit labdázol vele vagy egy fél órát játszhat valami kutyapajtással.

Nekem a labradort/goldent ajánlották, az alomból egy nyugodt egyedet, esetleg, ha találni olyat, német juhászból, mert őket használják segítő, vakvezető kutyának is, fontos, hogy higgadt, megfontolt legyen.

Tudtok még ilyet? Ti melyiket ajánlanátok?

febr. 22. 14:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
74%

Én nem vinnék lakásba olyan fajtát, ami az átlagosnál hajlamosabb a kutyázásra, mert a lakás velejárója általában, hogy a környékén sokan sétáltatnak kutyát... Így az akitát és a corsot biztos kilőném.

Show vonalú aussie, lagotto, óriás uszkár vagy valamelyik vizikutya, szetter nyugisabb példánya jó lehet.

Show vonalú tevru és gröni (akik ugye belga juhászok) biztos, hogy kevésbé zizegős, mint egy golden/labi, de sajnos elég rossz az állomány idegrendszere és ezért nem jók annyira városi környezetbe.

febr. 22. 20:42
 12/16 anonim ***** válasza:
82%
Nekünk volt szetterünk, angol, ír, gordon... hát elég izgága tud lenni, ugrik 2 métert, 2-3 óra után is energikus, és emellé okos is, meg pofátlanul ki is rúg a saját ágyadból.
febr. 22. 21:03
 13/16 anonim válasza:
41%
Angol bulldog.
febr. 22. 22:15
 14/16 anonim ***** válasza:

Soft coated wheaten terrier :)

Enyém nagyobb a fajtajan belül is.

22 kg 56 cm marmagas.

Kölyökként a szobatisztasag miatt sűrűn levittem. De nagyon hamar szobatiszta lett.

Reggel 35-40 perces séta, póráz nélkül. Ha találkozunk más kutyassal akkor megy a bandàzàs.

Délután munka után 1 óra séta,ha nagyon rossz az ido akkor az oregre való tekintettel csak annyit vagyunk lent amennyit szükséges.

Lefekvés előtt van még egy pisi kaki 10 perc.

Fiatalabb korában más kutyákkal való játékot nagyon igényelte,most már egyre kevésbé 4 èves múlt.

Amit tudni kell,hogy elég magas vadász osztonnel rendelkeznek,szóval erdőben inkább hosszu póráz.

Itthon csak alszik amúgy,hétvégén sokat kirandulunk.

Nagyon alkalmazkodó,ha le van mozgatva akkor otthon csak alszik. Nyilván kölyökként azért aktívabbak,de kb ahogy betöltötte a 3at azota fokozatosan higgadt.

Persze ha van olyan kutya haver akivel tud játszani,meg a szinpatia feltud porogni.

febr. 22. 22:39
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem magyar vizslám van, igaz, mi kertesben lakunk, de a kutya szinte egész nap a kanapén alszik. Amikor kimegy, vagy sétálunk, akkor nagyon pörög, de onnantól, hogy belép a házba vége van. Tipikus szobakutya, télen fázik, ősszel meg tavasszal ázik, nyáron melege van, mindig van oka elterülni a kanapén, a szőre sem vészesen hullik.
febr. 23. 19:08
 16/16 A kérdező kommentje:

A labrador is kb hasonló.

Már csak az a kérdésem, amire még nem kaptam választ, hogy honnan tudom egy izgő-mozgó kölyökkutyusról, hogy idővel egy kedves, nyugodt, lusta kutya lesz belőle? Vagy már az egész alom láttakor látszik, hogy van amelyik folyton rosszalkodik és futkosik, meg van, amelyik elvan magában, vagy csak éppenhogy játszogat cukin, de nem nagyon erőlteti meg magát?

febr. 23. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!