Eladtam egy chippel ellátott kölyökkutyát, amit a vevő elajándékozott úgy, hogy a vételár felét az ajándékozottal kifizetette. Ajándékozottól, mint tenyésztő a kutyát visszavásároltam, a vételárat neki fizettem. Jogszerű volt?
Figyelt kérdés
Chipszám alapján a kutya az ajándékozott tulajdona.2010. okt. 24. 13:09
11/22 A kérdező kommentje:
Nem beszélve arról,hogy 8hetesen még rengeteg érdeklődő volt a kutyára,több hónapos kutyát szinte lehetetlen értékesiteni.Ha marad,ivartalanitani kell,nehogy párosodjon később az anyjával.Lesz 1plusz kutyánk10-15évig egy meggondolatlanság miatt...
2010. okt. 24. 14:22
12/22 anonim válasza:
bocsi próbállak megérteni, de fennakadtam azon hogy törzskönyv nélkül... a meggondolatlanság ott kezdődött hogy szaporítasz... ezek után mi alapján reklamálsz?
13/22 A kérdező kommentje:
A kicsik 2hetes kortól féregtelenitettek,oltva voltak,chippelve,Royal caninon nőttek,szülők törzskönyvezettek,de tenyésszemle nélküliek.Nem tartom magam olyan szaporitónak,mint akik a kereskedőnek gyártják a kutyát.
2010. okt. 24. 14:39
14/22 anonim válasza:
Lehet hogy nem olyan de attól még szaporító ha nem voltak meg se az egészségügyi szűréseik se szerződés a vevőkkel.
innentől kezdve, mivel semmi sem hivatalos, nincs jogod balhézni.
15/22 A kérdező kommentje:
Nem én balhézom....
2010. okt. 24. 15:01
16/22 A kérdező kommentje:
Van saját kennelem,más fajtával kiállitásokra járok.Tisztában vagyok azzal,amiről beszélsz,bár ismerek aranykoszorús tenyésztőt aki külföldön operáltatja a faroktartás hibás kölykeit,majd 1000Euróért adja el,holott az továbbörökiti.
2010. okt. 24. 15:03
17/22 A kérdező kommentje:
Sőt olyan "tenyésztőt"is ismerek akinek a kutyája egészségügyi szűrése meg van,maga a kutya mentes,de a kölykei között van beteg,tehát örökiti,mégis mentesként hirdetik a szülőket és tovább "tenyésztik"Muszály volt ezt is leirnom,ebben az esetben a törzskönyv léte 100.000Ft-feletti kutyákat takar,eüszűréssel,de átoperált vacak kutyákkal,amik küllemileg szépek.
2010. okt. 24. 15:06
18/22 A kérdező kommentje:
Mindegyik vevővel volt adásvételim,csak ezzel az eggyel nem,ha figyelmesen olvasol,láthatod azért:-mert ismerős volt,csakhogy ő tovább adta a kutyát.
2010. okt. 24. 15:15
19/22 anonim válasza:
" nem tudták mit vállalnak vele."- te tájékoztattad őket,mit vállalnak? Én alapból még az ismiknek is elmondanám, hogy ha meggondolnák magukat, hozzák vissza/ingyen/ ne adjanak túl rajta.
Az nem tekithető ajándéknak ha a vételár felét kifizetteti.
Írtad,hogy másik fajtával jársz kiállításokra. Collie-val miért nem?
20/22 A kérdező kommentje:
Másrészről,ha olyan gaz,galád szaporitó lennék,ahogy irtad,nem mentem volna el az ország másik végébe visszahozni a kutyust,letojtam volna,hogy láncra kötve tartották,nem mozgatták stb.Mindegyik eladott kuyám gazdijával tartom a kapcsolatot.Ez sem jellemző a szaporitókra...
2010. okt. 24. 15:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!