Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezt megteheti egy menhely?

Ezt megteheti egy menhely?

Figyelt kérdés

Kinéztünk két különböző alapítványt, mindkettő helyen elmondtuk a feltételeinket, és mindkettőben ajánlottak egy kutyát. Alig tudtunk dönteni, de végül az egyiknek elmondásuk szerint nagyobb szüksége volt a segítségre, így azt választottuk. Viszont egy hét sem telt el, kiderült hogy a kutya macska gyerek stb barátnak beállított családba való kutya semmilyen más állatot nem tűr maga mellett, (gyerekkel már meg se kísérlem a találkozást), és hogy 2 éves kor helyett már legalább 7. Tudattuk a menhellyel hogy elkülönítve van , és max a hónap végéig tudjuk ezt az állapotot fenntartani. A válasz az volt hogy nincs helyük és nem tudnak mit csinálni, és ha visszavisszük elérik hogy a másik alapítványtól és sehonnan máshonnan ne adjanak nekünk kutyát, kvázi fekete listára tesznek.

Mi mindenképp menteni akarunk de nem minden áron, megvannak a kitételeink, az agresszióval zéró toleranciánk van a többi állatunk és családban levő kisebb gyerekek miatt.

Szóval ilyen tényleg van, központi adatbázisban , hogy pl Kovács Géza feketelistán? Vagy csak fenyegettek?

Hirtelen megoldásnak az jutott eszembe hogy a férjem nevére íratnánk az új kutyát, és az annyira nem visszakövethető.

febr. 6. 01:13
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván hazudnak különben senki nem vinné ki a kutyák 90%-át a menhelyekről. Amelyik beragad, nem véletlen. A menhelyi kutyák 90%-a valamilyen módon el lett cseszve. Nem az ő hibájuk, de attól még igaz. Reaktívak, szocializáció hiányosak, pánikolósak vagy éppen agresszívak bizonyos helyzetekben. Mondom ezt úgy hogy az egyik kutyám menhelyi és nem vittem vissza, de nagyon nem olyan, amilyennek mondták. Eléggé problémás. Gyerek mellé biztos hogy nem adnám és meg is érteném, ha gyerek mellől visszakerült volna. Abban van igazság hogy a menhely sem tudja a kutyákat teljesen kiismerni és máshogyan viselkedhetnek gazdánál, mint náluk, DE akkor ne küldjék a pokolra az örökbefogadókat emiatt...
febr. 6. 10:36
 22/29 anonim ***** válasza:
42%
De most ezt nem értem. Nem találkoztatok a kutyával, mielőtt elvittétek haza?? Azt meg hogy? Bemondásra vettetek magatokhoz egy vadidegen kutyát? Amúgy meg eddig menhelyen élt, most meg megint költöznie kellett, te sem viselnéd jól... Itt ebben a sztoriban ti is nagyot hibáztatok és a menhely, és természetesen a kutya fogja a legjobban megszívni megint, mert ő nem tehet semmiről. Sem megszületni nem akart, sem hozzátok kerülni. Inkább vegyetek egy plüsskutyát !!!
febr. 6. 11:26
 23/29 anonim ***** válasza:
91%
Épp elég magánszemély is keres leendő gazdit. Menhelyeket messziről kerülöm a különféle követelmények miatt. Láss csodát lett egy gyönyörű kiscicám. Ismerős sajnos nem tudta megtartani. Nem leszólni akarom a menhelyeket, de időnként tényleg elvetik a súlykot.
febr. 6. 11:42
 24/29 anonim ***** válasza:
89%
#22 a legtöbb helyen próbaséta, helyben ismerkedés lehetőségét biztosítják, de ott nem derül ki hogy hosszútávon hogy fog viselkedni. Komfortzónában van a kutya, ha hazaviszed az teljesen más. De erről hogy pár napra ideiglenesen hazavidd arról hallani se akarnak. Egyből “komolytalan érdeklődő” leszel és leráznak, csak azzal állnak szóba aki azonnal vinné is haza.
febr. 6. 11:59
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálam 1 hónap után oldódott fel a menhelyi kutya. Se a menhelyen, se addig az 1 hónapig nem mutatott semmiféle viselkedés problémát, tényleg egy rossz mozdulata nem volt, aztán amint elkezdett játszani, megváltozott. Elkezdte biztonságban érezni magát és kiderült hogy reaktív mindenre is, kutyára, gyerekre, férfiakra... teszem hozzá a menhelyen is harmadik kutya volt a kennelben és nálam is, úgyhogy alapvetően nincs baja más kutyákkal, de az utcán sétáló idegen kutyákra őrjöngött :D 2 éve van nálam, mostanra jutottunk el arra a szintre, hogy idegeneknek nem akar neki menni és más kutyákra is 90%-ban semleges. A maradék 10%-ban póráz nélküli kutya akar az arcába mászni...
febr. 6. 12:20
 26/29 anonim ***** válasza:
74%

Réges régen egy barátnőmék egy örökbefogadó napon a városban örökbe akartak fogadni egy kutyust. Mondták,hogy kölyköt szeretnének és max 10-15 kg ig, spániel méret. Nagyobbat 10 emeletes panelbe nem akartak.

Na mikor örökbe fogadták találkoztunk velük,de az akkor 4 hónapos kutya,konkrétan a felnőtt bichonom kétszerese volt.

Mondjuk én mondtam,hogy ez a kutya bizony nagytestű lesz. 17 éves voltam akkor és még én is tudtam,hogy bizony kis-közepes semmiképpen nem lesz.

na szóval a kutya 35-40 kg lett. Csak apuka tudta vissza tartani erővel barátnőm és tesója már nem mikor felnőtt lett a kutya. Apuka sokat dolgozott, így szerencsétlen kutya reggel és este volt csak lent kb 10 -20 percet, nyilván rombolt,ugatott,kapart.

Végül 1,5 évesen elajándékozták kertes házba.

Másik sztori kutyás szakmában dolgozok, egy ismerősöm bejelentett egy kutyust, nagyon elhanyagolt volt,de kicsi 6 kgos.. havanese mix. Kint tartják.

Kérdeztük, nem mondták,hogy ezt a kutyát nem lehet kint tartani?? vélhetőlen havanese keverék.

Ők szóltak a menhelyen,hogy kinti tartással szeretnének fiatal kutyát elvinni és őt hozták ki,kérdezték is,hogy akkor őt lehet kint? azt mondták igen,mert puli keverék... -.- (nem hinném,hogy hazudnak,mert az előző kutyájukat is én nyírtam, ők olyanok,hogy sok séta,kutyasuli minden van,de a kutya csak kint)

puli nincs benne

Menhely vezetője,dolgozói egy 6 kgos kutyát hogy adhatnak kinti tartásra??????

Szóval környezetemben sajnos nagyon sok negatív dolgot hallok menhelyről.

Mentett kutya mindig lutri.

Sajnos nem sajnos,nagyon sajnálom azokat a kutyákat,de egyszerűen én nem mernék bevállalni egy mentett kutyát.

Kutyások közül is itt a környéken inkább szívnak a menhelyesekkel, 4 kutya van aki probléma mentes.

febr. 6. 20:24
 27/29 anonim ***** válasza:
30%

Van feketelista:

[link]

febr. 6. 20:32
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a menhelyek jelentős része kerülendő. Hazudnak, önéletrajzot kérnek az állat befogadójától, stb. Ők szabnak feltételeket, de te nem teheted meg ugyanezt. És ha ki mered mondani, még ők háborodnak fel. Én biztos nem hozok menhelyről el állatot többé.
febr. 7. 18:27
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval ilyen tényleg van, központi adatbázisban , hogy pl Kovács Géza feketelistán? Vagy csak fenyegettek?"

Ahogy írták, nincs ilyen, ne aggódj.

Csak a szokásos fenyegetőzős, hazudós menhely. De ezek ráadásul az ostobábbik fajtából voltak. Mégis mit gondoltak? Ha egy normális gazdi befogad egy kutyát, akkor az első út az állatorvos. Azt képzelték, hogy bármelyik állatorvos ne tudná elsőre megállapítani, hogy a kutya nem 2 éves, hanem 7 és nem derül ki a hazugságuk?

De közösségi oldalon ne félj, ők a szentek...

febr. 8. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!