Belga Juhász nőstény 4 hónaposan 25 kg , ez normális ?
* "7 azért a kutya nem lineárisan nő. Nekem 4,5 hósan a németjuhászom 20 kiló volt, akkor ilyen alapon neki legalább 25 kilósnak kéne lennie, de 30-nál megállt."
45 kiló akart az a 25 lenni.
8#
Az állatorvos meg fogja tudni mondani egészséges-e, úgyis menni kell oltásra ilyenek. De nővéremnek volt már, hogy bichon havanese egyik kölyke spániel méretű lett (fajtiszta) , már kiskorától kezdve hatalmas volt, de majdnem oda veszett emiatt, nagy törődést igényelt.
De jó nagy kutya lesz, az már biztos :)
Sok boldogságot hozzá!
Persze, hogy nem lineárisan nő (bár valamennyire mégis), de ha egy 4 hónapos kutya nagyobb mint a kifejlett egyed, akkor ott valami nem stimmel. :) Ez a méret, amit a kérdező beírt, óriás fajták kanjaira jellemző.
A német juhásznál a 20kiló kb. jó 4,5 hónaposan. Ott azt szokták mondani, hogy ahány hetes, annyi kilónak kell lennie. A kisebb fajták eleve hamarabb be is fejezik a növekedést, mint a nagyobbak, és a szukák is hamarabb fejezik be a növekedést, mint a kanok.
A kérdező kutyája, mint most már kiderült, nem belga juhász, hanem keverék, ott meg bármi lehet, hiszen valószínű már a felmenők is keverékek voltak, és ki tudja, lehet ott bármilyen nagyobb fajta a nagyszülők, dédszülők között.
Ha valóban 4 hónapos és 25kg, akkor felnőtt korára simán lehet 45kg+-os kutya.
"Persze, hogy nem lineárisan nő (bár valamennyire mégis), de ha egy 4 hónapos kutya nagyobb mint a kifejlett egyed, akkor ott valami nem stimmel. :) "
Igen, ezt értettem, ezt a részét nem is vitattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!