Valaki tud kaki felszedésre valami jó tippet (vakvezető kutya)?
Nos, vakvezető kutyám van, hordunk zacskót magunkkal, és ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy megtalálom, miután kézre húzott zacskóval körbetapogattam a füvet, akkor felszedem.
De nem mindig találom meg.
Valamennyi látásmaradványom van, de ilyenkor a legrosszabb évszak szempontjából, mikor az avar miatt én kb egyforma barnának látok mindent.
Az emberek nem segítenek, hiába látja, hogy 5 perce ott szenvedek vele. De ha nem találom meg, azért jön a beszólás.
Nekem is olyan bűntudatom van, ha nincs meg, van, hogy sírok is miatta.
Mit kellene még ezen kívül csinálnom, hogy megtaláljam? Van erre valami jobb tippetek?
35/ N
Szerintem bármelyik normális kutyás felszedi más kutyájának a kakiját is!
Én látóként is van, hogy nem találom meg (az enyém is totyogni szokott közben), pedig 35 kilósan azért igen komoly Vimes dobozokat nyom ki! 😅 Mondjuk nekem nem szólnak be, mert vagy a saját kertemben kakil, vagy az erdőben jelenleg, viszont társasházban kezdtem a kutyázást a város közepén, szóval bennem van, hogy föl kell szedni!
Ha bárki beszól, kérd meg kedvesen, hogy legyen szíves megmutatni, hogy hol van, mert kerested, de nem találtad! Ennyike! Nehogy emiatt stresszeld magad egy percig is! ☺️
10: Már "mindennapi" kutyákra is tesznek ilyen- olyan hámokat, ez nekem is szokatlan. Vakvezető kutya nem pisilhet vagy kakilhat hámban, ez biztos. Az enyém sem teszi.
Sajnos lehet kereskedelmi forgalomban "Vakvezető kutya" feliratú hámot, ismerek is olyan embert, aki azzal viszi be a nem kiképzett normál kutyáját olyan helyre, ahová ők nem mehetnének be kutyával.
Vszeg akkor csúnyán el van rontva a nevelése. Sajnos a gazdik sem mindig figylenek erre és azt hiszik, hogy ha a kutya egyszer be lett tanítva, akkor azt már semmi nem fogja elrontani..
Mondjuk a "de csak sétáltak, nem éppen tartottak valahova" is elég... fura. Ha hám van a kutyán és vezeti a gazdit, akkor munka van. Ha nem kell vezetni sehova a gazdit, akkor meg le kell szedni ahámot pont azért, hogy pisilhessen-kakilhasson a kutya, ha kell neki. Vszeg a gazdi tett rá és leszoktatta a kutyát a munka üzemmódról.
Ilyenkor szokott előfordulni az, hogy a kutya az úttest közepén nekiáll piszmogni, a lámpa meg közben pirosra vált... Láttam ilyet is..
Felelőtlen gazdák, pedig az ő érdeküket sozlgálná, hogy ne legyenek azok.
Sovány vigasz, de még egy viszonylag jól látó embernek is nehéz ilyenkor megtalálni a kutyapiszkot. Sokszor a meleg után megyek a kézre húzott zacskóval (sajnos az enyém sem egy helyre rakja a kupacot). Nem véletlen, hogy a vakvezető kutyák nevesítve vannak, mint kivétel, hogy utánuk nem kell felszedni. Ha valaki beszól, megkérheted, hogy segítsen vagy hivatkozhatsz a jogszabályra (szerintem az első jobb megoldás).
Velem volt már olyan, hogy bejött egy napszemüveges ember, fehér bottal a futtatóra, levette a hámot a kutyáról, aki kakilt egyet. Mentem oda, hogy felszedjem-e, erre ő mosolyogva mondta, hogy felszedi, mert lát, csak képzi a kutyát :). Érezte a kutyán, hogy lesz valami, ezért jöttek be. Utána játszottak gyorsan egyet az enyémmel, aztán mentek tovább tanulni.
Állj ki magadért ha beszólnak, legyen a szádban a nyelved, és ne érezd magad szarul, így is mínuszban vagy, nehogy már a hülyék még lehúzzanak ezzel is. Érezze magát kellemetlenül az, aki beszól egy vak embernek, komolyan. Amúgy marha sokan hagyják ott a kutyaszart, ahol lakom, ennyi vakvezető kutya nem él itt a környéken, tuti nem az a néhány termeli azt a mennyiséget.
Mellesleg valami jelölést akkor is használhatnál, ha a hámot nem teszed fel egy sima sétára. Vegyél például fehér pórázt, amit ugyan látássérült kutyáknál szoktak inkább használni, de hátha a fehér bottal összekötik gondolatban, és talán nem lesznek annyira taplók.
Van, akinek szájba kell rágni, mert magától nem jut eszébe a nyilvánvaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!