Van arra lehetőség, hogy kutyástól belépjek valami rendészeti munkára? Ahol kiképzést kapnék én is, ő is.
A lényeg, hogy pl kutyás rendőrnek mennék saját kutyával.
Ilyen létezik MO-n?
Malinois fajtájú és egyszer már láttam valahol, hogy rendőrségi kutyákat toboroznak. Az adta egyébként az ihletet, hogy engem mindig is érdekelt a rendőrség, illetve a kutya nagyon jól kezelte a tűzijátékot és a petárdákat is.
Szóval a kérdésem arra irányul, hogy ezt a kettőt össze lehetne-e gyúrni?
Nézd meg a rendszeresített fajtát, meg a bm-törvényt, ott mindent leírnak. Ha jól emlékszem egységesen a nmetjuhász a rendszeresített fajta.
Gondolom az világos, hogy rendőrségi dolgozóként a szólásszabadsági jogod, és a szavazati jogod plusz egyebek korlátozottak, továbbá két évig nem mondhatsz fel...
Szakmailag válaszolok!
Hivatalos szervek: Kizárt dolog.
Magán kutató és mentő egyesületek: Vagy te vagy az eb, vagy mind a ketten kirostálódtok a felvételinél.
Biztonsági őrségek: A legtöbb helyen nincs képzett kutyás őrség, ha meg van, eleve képzett embert és ebet keresnek. Csak az ilyen "Ülsz a portán, a dögkút bejáratánál, és ott egy nagy kutya veled." típusú gagyi melók játszanak csak. De hivatalosan oda is kell papír, és a cég nem fogja fizetni.
"A lényeg, hogy pl kutyás rendőrnek mennék saját kutyával."
Szép elgondolás, de nem megvalósítható így együtt.
Én úgy gondolom, hogy nem véletlenül "nem kell" a törzskönyv..
Ezzel meg van hagyva az ő szabad döntési jogkörük, ez nemzetbiztonságilag is indokolt, nameg ha a korrupció oldaláról nézzük onnan is.
Szóval szerintem egyszerűen le vannak osztva a lapok, ahogy sok más helyen is az államigazgatásban.
Ez itt nem Amerika...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!