Hogy lehet megállapítáni hogy fajta tiszta? Én úgy tudom, a fajtatiszta állatoknak fekete a szájpadlása.. a keverékeknek foltos vagy rózsaszín. Persze lehet, tévedek, vagy ez nem minden fajtára igaz.
Hány éves vagy???
Csak a törzskönyvel rendelkező kutya fajtatiszta, ha ez nincs neki akkor keverék.
A szájpadlás színének ehhez semmi köze.
Akkor van jelentősége a tk-nek, ha valaki fajtatiszta kutyát akar. Bármire.
A génállomány meg akkor is számít, ha tk-es és akkor is, ha keverék, mert az kb mindent meghatároz.
Két törzskönyvezett azonos fajtájú szülőktől származó kölyke akkor is fajtatiszta marad, ha a gazdák nem hivatalos, hanem csak hobbitenyésztők és nincs kennelnevük, nem tudnak törzskönyvet kiváltani a kölykökre.
Persze, ha nincs papírja a kölyöknek, akkor nincs bizonyíték, de attól még nem lesz belőle keverék, ha amúgy azonos fajtájú, törzskönyvezett szülőktől származik.
Logika és józan paraszti ész.
#7, ha nincs svájci állampolgárságom, nem vagyok svájci. Hiába volt mind a 4 nagyszülőm svájci.
Ha nem lehet bizonyítani, hogy egy kutya fajtatiszta, akkor nem az. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!