Milyen felszerelések kellenek egy kutyának?
nemsokára lesz egy yorkim,és érdekelne , mik kellenek neki..én igy kapásból erre jutottam:
etető,itató tál
sok játék.
fekhely.
póráz , hám, ( de ezt csak akkor fogjuk megvenni , mikor már megvannak az oltásai , és kimehet utcára , azért , hogy fel is tudja "próbálni" a hámot.)
kullanccsipesz.
kutyapelus.
(mellesleg kan kutyus lesz)
esetleg , van ami ezeken kívül kell?
Igen dolgozik , de itthon (:
Számitógépen..
ma 14:24
Látod magad előtt, ahogy egy német juhász lepisil egy pelenkát? Ugyanúgy elúszna a fél szoba...nyilván a német juhász után is kell takarítani, mert nem hiszem, hogy ők azonnal kiszoknak, és nem piszkítanak be néha a lakásban.
Mellesleg akik lakásban kutyát tartanak, azok többnyire kistestűt. Ezért van, hogy a yorkik és bichonok gazdái körében merül fel ez az örök kérdés:)
Minden kölyöknél végig kell járni ezt az utat, minden kölyök kutya bepisil. De ha van rá lehetőség, hogy ne a kedvenc szőnyegemen tegye ezt, akkor miért ne tegyem le a pelust?
És ismétlem, a kutya nem szeret a saját életterében piszkítani. Az enyém is kibír 8 órát pisilés nélkül, pedig ott lenne a lehetőség, hogy elintézze.
Én mint yorkis mondom hogy a yorkinál igen is nehézkes a szobatisztaságra nevelés. A yorkis fórumokon is nem egy olyan van akinek a felnőtt kutyája még bepiszkít.
Ha olyan egyértelmű lenne hogy a kutya a saját helyére nem végzi a dolgát nem is létezne szobatisztasági kérdés.
De persze a kedves kérdező dönti el. És ilyenkor szokott az lenni hogy elején jól elrontják a kutyát, később meg már kezelhetetlen ezért folyton szenvednek vele, teher lesz, megunják, bezárják, nem foglalkoznak vele mert úgy is rossz kutya. Nem mondom hogy itt is ez lesz a vége, de egy kislány persze hogy eleinte rajong, de hamar meg is unja, mert ott van a barátok, leckék, tanulás, bulik, vásárlás... én a helyedben átgondolnám hogy biztosan tudod-e vállalni 15 évre a kutyát. Napi 4-5 séta ha esik, ha kánikula van, ha fáj a fejed, ha vizsgád van, ha beteg vagy, ha randid van... És nehezített pálya hogy csak apukáddal vagy. Tehát neki is sokat be kell majd vállalnia, remélem ezzel tisztában van.
igen , tisztában van vele apu hogy neki is segiteni-e kell , de 4 éve könyörgök kutyusért..igen..tanulni kell..de ezt más is meg tudja oldani a kutyus mellett..barátnőzni nem szoktam , mivel nincsenek barátnőim..anya 6 éves koromban meghalt , 100szor érzékenyebb vagyok mint az átlag..visszahúzódó csöndes , és évek óta durván piszkálnak a suliba..alig merek bemenni..szóltunk már igazgatónak , mindent megtettünk , de nem változik...ha bárkiis szóba álna velem , akkor az "osztály menői" őt is kiutálnák a világból , mint engem...ezáltal randim sincs..nincs más dolgom mint tanulni..és igen megtört vagyok..nagyon nehéz nekem ..(NEM SAJNÁLTATÁSBÓL MONDOM , DE TÉNYLEG) igy kb. ez a kutyus lesz az egyetlen barátom , ezért is várom annyira...hogy végre lesz valaki ,akit szerethetek , gondozhatok , és ő is engem..nem fogom "megunni" ahogy te mondtad...
ugyhogy amiatt nem kell aggódni , hogy nem fogom tudni gondozni a kutyát..és szeretném ha ezen a témán nem "lovagolnánk" tovább...
köszi.
Ezek tök jó dolgok amiket leírsz és gondolsz. Viszont ezekkel vigyázz, mert egy kutya olyan könnyen kihasználja a kiskapukat...főleg egy terrier - ha nem vagy következetes és szigorú. Kutyasuli, kutyatársaság, minél több különböző inger, zaj és nem túlféltés - ezek szerintem az alap dolgok egy kutya jó szocializációjában. Lehet normális yorkiet nevelni - de én még nem sok ilyet láttam és nem a fajta, hanem a gazda hibájából. Ezekre figyelj oda. Nagyon könnyű elkapatni - és nemcsak a yorkiet... de mivel a legtöbben akik "csak" egy yorkiet vesznek általában nem arról híresek h fene sok mindent csinálnának tanítanának a kutyájuknak - tisztelet a kivételnek!!! (hangsúlyozom: respect!)
ui. nagyon át tudom érezni az iskolai problémádat, velem ugyanez volt. Amikor gimibe kerültem elmúlt - hál 'istennek senki nem jött oda tovább az én osztályomból, így ott tiszta lappal indultam és láss csodát kiderült h nem bennem volt a hiba, hanem az előző osztályommal, ill. a gyerekek nagyon gonoszak. Mostanra normális felnőtt lettem :oP Társaság kedvelő, kereső és igen extrovertált személyiség. Járj el majd pl. kutyasuliba, járjatok agilityzni, ott sok hasonló gondolkodású emberrel találkozhatsz és beszélgethetsz, köthetsz barátságokat! Ne a kutyádba menekülj, hanem a kutyád által nyiss a nagyvilág felé. Hidd el, nemcsak f@szokból és bunkókból áll. Hajrá! :o)
köszönöm (:
mindenképp megyünk majd kutyasuliba , már nagyon várom hogy a kezembe foghassam a "picurt" (:
Jól belemerültünk ebbe az oltások nélküli sétáltatás pro és kontrába :P
a felszerelésekkel kapcsolatba is várom a "tanácsokat"
/április óta kutyás/yorkis könyveket bújok , neten olvasgatok, szóval nagyjából tudok mindent , de örülnék ha ti is adnátok jótanácsokat , vagy ilyesmi (: /
Na , mi történt "gyerekek" ? :'(
Nagyon leálltak a válaszolók...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!