Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 4.5 hónapos Huskyra kell...

Archangel kérdése:

4.5 hónapos Huskyra kell szájkosár vonaton?

Figyelt kérdés

Annak már utánanéztem, hogy lehet szállítani, de csak gyors és személyvonatokon, de azt nem láttam sehol, hogy korhatárhoz van-e kötve. Elég rossz lenne neki maga az utazás is, nem hogy még szájkosarat ráadnom... amit alapból felesleges lenne megvenni is, mert 2-3 hónap múlva már nem is lenne jó rá...

esetleg kutyajegy árat miskolc-budapest között tud valaki?

2010. okt. 22. 11:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs korhatár, tehát elvileg alanyi alapon kell. Ha nincs is rajta, minimum nálad kell legyen.

Jegy kb 700Ft körül lehet.

2010. okt. 22. 12:03
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

itt beírod értelemszerűen a menetrendet,legalul beállítod a paramtereket,és bal oldalt kiválasztod,hogy élő állat viteli díj, utána rákattintasz a mentrendre,és kidobja az árakat.

élő állat

"Csak 2.osztályon szállítható!

Nem szállítható a következő vonatokon:

EuroCity, InterCity, TGV Sud - Est, Nosztalgiavonat gőzvontat, InterPici, InterCity pótló busz, InterCityRapid, InterPici vonatpótló

Ülőhelybiztosítással közlekedő vonatban nem szállítható."

Kölyök kutyára nem kell szájkosár.

2010. okt. 22. 12:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Biztosan kell szájkosár. Nincs különbség téve a koruk szerint.

Én egyszer 10 hetes dobermannommal utaztam a HÉV-en. Szájkosarat nem adtam rá, hiszen még baba volt. Jött az észlény kalauz és hiába volt jegye is a kutyának a szájkosár miatt büntetni akart. A többi utas kelt a védelmemre, hogy nézzen rá ez egy nagy testű kölyök kutya, senkit sem harap meg, hiszen még baba.

Végül a nagy zúgolódás miatt megúsztuk a büntetést, de ha nincsenek ott az utasok tuti megjárom.

2010. okt. 22. 12:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha hagyod magad,persze,hogy megjárod. Kalauzok,ellenőrők mindenkit megakarnak büntetni,akit át lehet vágni.Pl: ha valaki az ölében tartja a kutyáját/bkv járatokon/annak nem kell jegyet venni,hiszen nem foglal helyet.De az ellenőr direkt kikezdett egy ilyen idős emberrel,aki ezt nem tudta. A vonaton én még nem vettem a kutyának jegyet,ennek már jó pár éve volt,lehet akkor nem is kellett kutyáknak jegy/,de ott viszont nem lehetett az ölemben a kutya,mikor jött a kalauz.
2010. okt. 22. 14:47
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Közben megvettem neki a jegyet, és igen, kell rá szájkosár, akármennyi idős! :(

Marha nagy állatbarát ez a MÁV... ekkora kutyára szájkosarat rakatni, röhej...

2010. okt. 22. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!