Adnátok tanácsot? Ötletek a leszoktatásra.
Tudom, hogy ezt a kérdést már millióan feltették, de amint látjátok még nem érkezett rá olyan válasz, ami segített volna nekünk.
Kutyám 4 hónapos lesz, és nagyon élénk, felugrálós, harapdálós, játékos természetű. Gyakran harapdál, amiből eddig nem is csináltam nagy ügyet. A vádlimat, és a bokámat szokta csípkedni, harapdálni. Ilyenkor rögtön rászólok, hogy nem! Rosszabb esetben megragadom a grabancánál, és úgy mondom neki hangosan, hogy nem!
A lényeg: Egyre rosszabb helyeken harap meg. Anyósomat az orra hegyénél, engem tegnap este pedig az ALSÓ AJKAMNÁL HARAPOTT MEG! Sajna a fájdalomtól nem tudtam reagálni a kutya felé gyorsan, ezért most nem is tudtam nemtetszésemről biztosítani.( Tök Angelina Jolies lett a szám:)Viccet félretéve:
Ez nem mehet így tovább. Az arc harapása nagyon durva dolog.
Ja! Óriás schnauzer kölyök, ha ez számít.
Hogyan legyek vele szigorúbb? Nem akarom megütni!
Ne is üss meg egy kölyökkutyát.
Ha rossz,ne vegyél róla tudmást addig,amíg nem produkálja a kívánt viselkedést. Ha harap,amint harap vége a játéknak,foglalkozásnak,akárminek,nem kell vele többet foglalkozni. El fog gondolkozni,és rá fog jönni mit hibázott. A kutyáknál a figyelemmegvonás az egyik legrosszabb,amit tehetsz vele.
Az ösztönök lépnek életbe. Úgy dorgáld meg,mintha az anyja tenné ezt vele. Tehát, megfogod a grabancánál kicsit/esetleg vicsoríthatsz is kicst és moroghatsz is, kicsit hülyén hangzik,de így ért a leckéből/.
Másodszor ha megharap,a pofacsontnál megfogod kicsit,úgymond "befogod a száját". Ezt a farkasoknál láttam,amikor a domináns egyed kikérte magának ezt a viselkedést.
Azt gyakran teszem, hogy összefogom az állkapcsát:) szerintem ő ezt játéknak veszi!
De a morgás dologban lehet valami, mert a macska, elég, ha egyet fúj, és a kutya menekül!
Mától morogni fogok! Komoly!Köszi!
Szívesen.
Asztmás roham a morgástól? :O ne már
Vagy 5 percig köhögtem, és be kellett fújnom:)
Torokból morgok!
Le fog szokni róla hamar. Szólj rá erőteljesen, és fogd meg keményen. Ütni nem kell!
Amúgy az érdekes, hogy mit keres az arcotoknál...Ok, hogy Óriás Snaci, de ekkora?:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!