Tényleg csak 4 oltás után lehet utcára vinni a kutyát?
Van egy lassan 11 hetes kölyökkutyusunk. 8,5 hetesen 2 oltással (parvo+ismétlő) hoztuk el. Múlt hét elején kapta meg a kombinált oltást (ez volt ugye már a 3.), amivel én nagy büszkén azt hittem vihetjük utcára, de közölte az orvos, hogy akkor 2 hét múlva kapja az ismétlő kombit, onnantól még várni kell egy hetet és csak utána mehet ki. Tehát kb majd két ünnep között vihetjük először ki a kutyát..
Unokatesómék is előttünk nem sokkal vettek egy kutyust, ők meg már két oltással is vitték sétálni meg találkozott a család más kutyáival (nyilván oltottak mind). Nekik azt mondta a dokijuk h 2 oltás után 1 héttel vihetik. Nekünk meg azt h 4 oltás után 1 héttel. Most akkor mi..?
A kutyus még az elején szépen használta a pelust, ilyenkor mindig megdicsértük, viszont az utóbbi időben rendszeresen mellé pisil. Kimegy annyira a pelenka szélére, hogy a nagy része mellette landol. Sőt már azt is elkezdte, hogy tök máshova (szoba közepe, folyosó stb) pisil. Kb az egész napom abból áll, hogy fél óra-óránként megyek utána takarítani.. Már kezdem unni, mármint félre ne értsetek, imádom - vagyis imádjuk -, de tök bosszantó h itthon vagyok egésznap HO-ban, simán le tudnám akár óránként vinni, helyette már lassan harmadik hete kuksolunk bent vele, mert az orvos azt mondta még nem lehet kivinni.
Ha nem lenne egyértelmű, lakásban vagyunk. Körülöttünk mindenhol panelek, rengeteg a kutya, nem is igazán van itt olyan hely, ahol ne találkozhatna más kutyával vagy más kutya pisijével/kakijával... Mert ugye elvileg az a lényeg, hogy amíg nincs meg a teljes védettség ne találkozzon más kutyákkal. Na hát ez itt nem megoldható.
Mi meg teljesen ráfeszültünk, hogy hát ha az orvos azt mondta, akkor ne vigyük le, mert sosem bocsátanánk meg magunknak, ha valamit elkapna és esetleg súlyos végkimenetele lenne a dolognak. :(
Köszi a válaszokat, igazából tapasztalatokra voltam kíváncsi, pl hogy kinek mit mondott az orvosa, ilyesmi, de nyilván nem ez alapján döntünk. Eddig is amellett voltunk, hogy ha az orvos azt mondta, akkor nem visszük le a 4. oltásig. Csak félünk, hogy nagyon megszokja azt, hogy a lakásba végezheti a dolgát. Na meg hogy nem is igazán a pelust használja, hanem ami épp megtetszik neki.
Na meg fura volt, hogy orvosok között is ekkora a különbség, hogy az egyik azt mondja mehet 2 vagy 3 oltással utcára, míg megint más azt, hogy csak a 4. után egy héttel.
#7 Tudjuk, hogy kötelező, majd januárban kapja.. Chipje is van nyugi, eleve úgy hoztuk el a tenyésztőtől.
#12 Te pedig az a tipikus kötözködő, rosszindulatú és okoskodó ember vagy, aki 1 darab információval messzemenő következtetéseket von le.
Ne aggódj, rengeteget olvastunk minden felületen, mielőtt elhoztuk a kutyust, DE az oltás mindenhol meglehetősen megosztó kérdés volt, sehol nem volt egy egzakt hét, hogy akkor onnantól lehet vinni! Mint írtam unokatesómék állatorvosa pl azt mondta mehet a 2. oltás után egy héttel utcára. Megint másik kutyásnak (szomszéd) azt, hogy ha megkapja a 3.-at várjanak 5-7 napot és utána mehet. Szóval nem gondolom, hogy olyan ördögtől való dolog, ha azt hittük a 3. után 1 héttel már mi is kivihetjük.
Úgy adod itt elő, mintha minimum azt feltételeztük volna, hogy ahogy elhozzuk a tenyésztőtől már vihetjük is le....
Elnézést tényleg, hogy kérdezni mertem, remélem most azért jobban érzed magad. :)
Orvostól és oltási programtól függ. Mi még anno pár éve csak 3 sorozatos oltási programot használtunk. A 3. után védett volt a kutya.
De ha nem járnak nagyon kutyával azon a részen, ahol laktok, leviheted eü sétára a 3. oltás után is.
9,5 hetesen hoztam el a kutyámat 2 oltással,en levittem dolgát végezni,nem akartam hogy bentre végezze. Nem nagyon vittem messzire csak a tömbök körül.
Elvégezte a dolgát jöttünk is fel,annyit voltunk lent ami muszàj,szerencsére pár nap múlva megkapta a 3. Oltást és vártam két napot utána vittem minden fele.
Panelban lakunk mi is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!