Fejemre nott a kutyam?
Sziasztok, a kerdes komoly.
Van egy orokbefogadott mopszom, 2,5 eve vagyok a gazdaja. Kb. Tenyeremen hordozom, mondhatni elkenyeztettem azzal is, hogy ugy banok vele mint egy emberrel.(szamomra minden allat egyenerteku az emberekkel.)
Viszont az utobbi idoben, mar - mar annyira elszemtelenedett, hogy mikor esik az eso (sose volt a kedvence de,) ki sem teszi a labat a lepcsohazbol, sot alig vagy nem is hajlando a dolgat vegezni a vizes fuben.
A kanapera feljohetett mellen tevenezeskor, de most nar egyre magasabban akar mindig lenni, kepes felmaszni a diszparna tetejere. Ha hivom mikor megyunk setalni, gyere-, nem hajlando megmozdulni az agyabol.
Ma 4x vittem le, mert nem volt hajlando a szokasos helyen.
Ez szemtelenseg a reszerol? Korabban ezt nem tapasztaltam nala.
Ha igen mit tudnek maskepp csinalni nala?
Attól hogy szereted a kutyád, nevelned kell. Imádom a tacsim, velem alszik, felmegy a kanapéra. De. Van a kanapén, ágyon pokróc neki, arra mehet, máshova nem. A séta meg van szabva mikor van (napi 4x,reggel,dél körül, délután, és egy esti pisi). Mindig a reggeli és a délutáni (6 körül) séta után kap enni. Kap jutalomfalatot, vagy ha pl én eszek almát, sajtot, akkor vagy a tányérjába, vagy a pokrócára kell mennie és ott kapja meg, nincs két lábon pitizésért az asztalnál kaja.
A kutyának az a szeretet, ha egyértelmű szabályokat szabsz és igényli a rendszerességet.
Neked sem késő még, de egy kicsit nehezebb mint egy kölyökkel. Kezdj szabályokat bevezetni, szólj rá, ha helytelen a viselkedése, dícsérd ha azt csinálja amit kell.
"Kb. Tenyeremen hordozom, mondhatni elkenyeztettem azzal is, hogy ugy banok vele mint egy emberrel.(szamomra minden allat egyenerteku az emberekkel.)"
Ez a baj.. Ha tetszik, ha nem. Ezt meg kell tanulni, az állat nem ember! Ha ezt valaki erősen magába véste, csak utána kezdhet el egészséges kapcsolatot házikedvenccel.. Előtte is lehet persze, de az olyan lesz mint a te példád..
Az emberekre is vonatkoznak szabályok, a gyerekeket meg nevelni is szokták, hasonlóan a kutyákat is muszáj, mert be kell őket illeszteni valahogy a közel sem ideális társadalmunkba.
(de amúgy valóban jobb, ha inkább kutyaként kezeled)
Ha nem akar a lucskos időben órákig andalogni, nem kell erőltetni, de a dolgát intézze el. A kanapén meg ha nem zavar a mászkálása és nem önveszélyes, akár hagyhatod is.
Amúgy hányszor vinnéd le, ha a 4-et soknak tartod? Mert amúgy a négy lenne az ideális. Bőven elég, ha az első füves placcon elvégzi a dolgát és mentek haza, de nagyon nem egészséges, ha rendszeresen fél napig tartogatja egy kutya.
Otos, nem veszem sertesnek a skizofrenias peldat bar erdekesnek talalom hogy egy kutya neveleset illetoen feltett kerdesre ez a pelda jutott az eszedbe? Gondolom magadbol indulsz ki, nincs harag.
De a valaszod tovabbi resze igenis sertes, es nem a kerdesemre adsz valaszt hanem inkabb probalnal ismeretlenul egy harom mondatos dologbol az embert kiertekelni. Ez rad nezve okoz aggodalmat, aki ontelten ismeretlenul ilyen foku megjegyzeseket tesz a masikra ismeretlenul. Erre a vilag legjobb pszichiatere sem lenne kepes.
Koszonom a valaszod, de rad nem vagyok a tovabbiakban kivancsi, ennek ellenere, hogy szebbe tehessem a napodat, es tudom, hogy erre vagysz ment a zold kez!
6-os.
Kulon gardobja van a kutyanak, teli- tavaszi-oszi kabat, pulcsi, esokabat. Meg kutya esernyoje is van😂😂😂 bar azt nem szivleli. 😃
#7 Nekem is van kutyám, de ez nagyon nem normális. Nem, én belőled indulok ki, meg a kutyabolond unokanővéremből például. Ő nála már akkor látszott, hogy nagy a baj amikor jobban megiveselte a mopsz halála, mint a férje halála. De ezt még lehet fokozni, egy idő után csak a kutyáihoz beszélt (beszerzett többet) és mást nem is engedett a lakásba, ő meg nem takarított. Na, akkor vitték el kezelésre! Nálad nyilván nem ilyen szintű a gond, de van baj bőven.
8-as válaszod alapján több ruhája van egy ÁLLATNAK mint pl.: nekem, mert még én sem igénylek ennyi sz@rt. Ő sem igényli, ez biztos, csak nem tud neked szólni, hogy hagyd abba pls.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!