Prong collarról vissza menni a sima flat collarra?
Tudom, hogy Magyarországon eléggé ellene vannak a prong valamint az e-collar használatának. Nekem egy olyan habitusú menhelyi kutyusom van, aki felé egyértelmű “nemet” kell közvetítenem. De igazából, akinek sokkal nyugodtabb kutyus van, annak se egy rossz dolog, de inkább nem megyek bele:D
Szóval aki váltás után van a prong collart illetően, annak milyen tapasztalatai vannak? Nekünk még kell rendesen dolgozni, és nem minden egyes nap, valamint nem minden sétánál használjuk ezt a nyakörvet, de amikor training van, akkor igen.
Vissza lehet menni, persze. Hogy minek, nem tudom. Én nem úgy látom a szöges nyakörvet, mint egy visszalépés, vagy ilyesmi...
Menhelyi kutyára rátenni, hát... Ha stabil az idegrendszere, jól reagál rá, és te is tudod kezelni, oké. Az elektromos nyakörv mondjuk...Én félve raknám rá menhelyire...Nagyon idegen, ismeretlen érzés nekik, amire nem tudják eleinte hogy kell reagálni. Csak óvatosan!
Én továbbra is használom a kutyámon a szögest (3 éves), leginkább őrző-védő alatt, mindenhol igazából, kivéve nyomkövetésen, bár szokták ott is. Egyértelmű a kommunikáció, jól reagál rá, lelkileg sem viseli meg. Akkor miért mennék vissza sima nyakörvre vagy láncra? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!