Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Prong collarról vissza menni...

Prong collarról vissza menni a sima flat collarra?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy Magyarországon eléggé ellene vannak a prong valamint az e-collar használatának. Nekem egy olyan habitusú menhelyi kutyusom van, aki felé egyértelmű “nemet” kell közvetítenem. De igazából, akinek sokkal nyugodtabb kutyus van, annak se egy rossz dolog, de inkább nem megyek bele:D

Szóval aki váltás után van a prong collart illetően, annak milyen tapasztalatai vannak? Nekünk még kell rendesen dolgozni, és nem minden egyes nap, valamint nem minden sétánál használjuk ezt a nyakörvet, de amikor training van, akkor igen.

2023. dec. 12. 13:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
47%
Kár bármit mondani. Neked ez egy szívedhez közeli módszer, látszik, hogy élvezed a használatát. Nem is akarsz valóban nevelni, csak tiltani és kényszeríteni. Innentől mi is a kérdés? Ne vedd le a kutyáról. Sőt, lehetőleg süsd szét az árammal, hadd visítson mindig. Akkor is, amikor jól viselkedik. Hidd el, az az igazi móka, amikor a semmiért bánthatod!
2023. dec. 12. 21:16
 12/13 anonim ***** válasza:

Vissza lehet menni, persze. Hogy minek, nem tudom. Én nem úgy látom a szöges nyakörvet, mint egy visszalépés, vagy ilyesmi...

Menhelyi kutyára rátenni, hát... Ha stabil az idegrendszere, jól reagál rá, és te is tudod kezelni, oké. Az elektromos nyakörv mondjuk...Én félve raknám rá menhelyire...Nagyon idegen, ismeretlen érzés nekik, amire nem tudják eleinte hogy kell reagálni. Csak óvatosan!

Én továbbra is használom a kutyámon a szögest (3 éves), leginkább őrző-védő alatt, mindenhol igazából, kivéve nyomkövetésen, bár szokták ott is. Egyértelmű a kommunikáció, jól reagál rá, lelkileg sem viseli meg. Akkor miért mennék vissza sima nyakörvre vagy láncra? :)

2023. dec. 13. 14:24
 13/13 A kérdező kommentje:
Nekem az elektromos segített a legtöbbet az emberek, valamint gyerekek felé történő reaktivitáson. kb fél év kényelmes training után azt tudom mondani, hogy teljesen sikerült ezt a rossz tulajdonságát elhagyni, és a behívásunk is 100%os lett. Nekem a hozzászoktatás is nagyon könnyen ment, de ez biztos mindenkinél különböző.
2023. dec. 13. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!