Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam le az ugatásról?

Hogy szoktassam le az ugatásról?

Figyelt kérdés
Emeletesben lakunk, van egy 8 hónapos pincsi lány kutyusunk, ha vki elmegy az ajtó mellett kaparja az ajtót és ugat, de úgy h már szólt a szomszéd:(
2010. okt. 21. 10:49
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Itt nem úgy működik, aznap már meg is néztük a lakást amikor megjelent a hirdetés, míg mi ott voltunk 3-szor keresték telefonon a tulajt, nem könnyű itt albérletet találni. És nem hiszem el,h nem lehet leszoktatni róla, engem is zavar,ha éjszaka el kezd ugatni..
2010. okt. 21. 11:54
 12/23 anonim ***** válasza:
75%

Persze bármit meg lehet csinálni az állattal, ahogy sokan meg is tesznek vele bármit csak nem biztos hogy neki az a jó.

Amúgymeg ha az albérletbe meg van engedve a kutya, szóval ha lehet állatot tartani, akkor a főbérlőt sem fogja érdekelni a dolog, főleg akkor nem ha ti hosszú távon vagytok ott, vagy több kauciót raktatok le.

Csak a pénz számít nekik semmi más.

Nálam az van, hogy alig 30 méterre van egy buszmegálló, és éjjel nappal bömbölnek a szr Bkv buszok, meg a templom is közel van, harangoznak orba szájba szóval tökmindegy hogy most ki zajong vagy ki nem..

Igaz itt közölték, már az elején hogy nem lehet állatot hozni..

2010. okt. 21. 12:02
 13/23 anonim ***** válasza:
75%
De talán az lenne a legjobb ha beszélnéla főbérlővel, aztán megállapodnátok, hogy mennyiért huny szemet a morgós szomszéd ügye felett...
2010. okt. 21. 12:04
 14/23 anonim ***** válasza:

Esetleg értesd meg a szomszéddal, hogy inkább örüljön amiért jelez a kutya: VALAKI JÁRKÁL A FOLYOSÓN!

Lehet, hogy "csak" egy pincsi, de ha ezáltal kétszer meggondolják a betörést akkor igenis hasznos az ugatása!

A Fateroméknál kifejezetten örültek emiatt a kutyának: ha ugatott akkor a szomszéd kinézett és bizony előfordult, hogy elijesztett idegeneket.

Később meg majd úgyis csak akkor fog ugatni ha szükséges ez most egy átmeneti állapot.

2010. okt. 21. 12:19
 15/23 anonim ***** válasza:
79%
Az a hülye, aki azt írta, hogy nem érdekli, ha valakit zavar, hogy ő éppen zenélni akar hajnalban óriási nagy paraszt lehet. A társasház, pont arról szól, hogy nem baszunk ki a többiekkel. De ha ilyen önző mód viselkedsz, biztos nagyon sok barátod lehet. Ja és nagyon menő is!!! Paraszt...
2010. okt. 21. 12:30
 16/23 A kérdező kommentje:
1,5éve lakunk itt, igen meg van engedve, de akkor se szeretnék konfliktust. Az a baja,h nem tud tőle aludni...
2010. okt. 21. 12:47
 17/23 A kérdező kommentje:
Ja én nálunk nincs folyosó, rögtön a lépcsőházból nyílik az ajtó, épp ez a baj:( Sokan jönnek-mennek..
2010. okt. 21. 12:48
 18/23 anonim ***** válasza:
82%
Kedves kérdező! Itt vagyok neked ellenvéleménnyel az előttem szólókkal szemben. Szerintem igenis a tenned kell a kutyád ugatása ellen. Jelzem a területileg kiadott ebrendeletek is egytől-egyig ezt tartalmazzák. Birtokvédelmi eljárást kezdeményhezhet a helyi jegyzőnél, akit a kutyaugatás zavar. Ezt azért érdemes tudni. Idézem: "... Az állattartó köteles állatát úgy tartani, hogy az a nyugalmat szükségtelenül ne zavarja..." Azon túl, hogy figyelmetlenség, tapintatlanság, önzőség, nemtörődömség (hogy ezeknél csúnyább kifejezéseket ne írjak) hagyni, hogy a kutya öncélúan, folyamatosan ugasson. Igenis meg lehet tanítani rá. És attól sem lesz neurotikus el lehet hinni. Három kutyám is van, vajon ők miért nem ugatnak? Persze, ha a kapunk előtt házalók randalíroznak, megdícsérem, ha ugat, de hogy még a falevelet lehullását is kommentálja, azt már nem szabad eltűrni. És igenis az emberek felét zavarja (amásik felét pedig nem, mint ahogy az előttem szólókat sem). Ez a kultúrált egymásmellettélés elsődleges szabálya, hogy legyünk figyelemmel a szomszédunkra. Visszatérve a kérdésre, hogy hogyan szoktasd le? Sajna nincsen korszakalkotó ötletem erre. Én minden kutyámnál szimplán csak azt a módszert követtem, hogy ha azt érzem, hogy feleslegesen ugat, rászólok. Ha ugat, mindig ránézek, hogy mi az ugatás oka, aztán ha csak úúúgy, látszólag ok nélkül, akkor rászólok. Aztán megint rászólok (határozottan és szigorúan), aztán megint, és megint. És egy idő után, már csak akkor ugat, amikor helyénvaló, azt is csak ritkán. Türelem kell hozzá, az már szentigaz. Sok sikert hozzá! 40/n
2010. okt. 21. 13:12
 19/23 A kérdező kommentje:
Végre vki, köszönöm. Hát én türelmes vagyok:) Meg tényleg ritkán van hosszabb ideig magára hagyva, de ha mindkettőnknek dolgozni kell, akkor elkerülhetetlen.
2010. okt. 21. 13:16
 20/23 anonim ***** válasza:
14%
Én úgy gondolom, hogy örülj neki, hogy ugat és nem nyávog, hiszen kutya. Szerintem ne akard leszoktatni róla. Gondolom téged se szoktatott le senki a beszédről.
2010. okt. 21. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!