A Shiba kutya macska kedvelő?
Szerintem nagyon nem az!
Hiszek benne, hogy 1000-ből 999 kutya, bármivel összeszoktatható, de azt meg tudom, hogy az ilyen típusú japán kutyák, elképesztően eltökéltek tudnak lenni, és kamikázeként harcolnak, hogy érvényesüljön az akaratuk.
Úgyhogy se nem macskabarát, se nem könnyen leszoktatható.
Kölyökkortól szoktatva, valamivel könnyebb dolgod lenne, de ezzel együtt is, csak a saját dolgod nehezítenéd meg, meg kb. bármilyen más vadászkutyával is. Szerintem még a jóval kisebb kotorék ebeket is mellőzd, ha a macskabarátság az egyik fő szempont!
Neveld azzá és nem lesz gond. Ez a jó a kutyákban, hogy szocializálhatóak, nevelhetőek.
De nem az lesz a legnagyobb bajod egy shibával, hogy esetleg nem kedveli a macskákat. Volt má-r kutyád? Ha nem, ne ilyen fajtát akarj. Kezdő gazdának a legkevésbé sem való.
Alapjáraton nagyon nem, és nagyon következetes, szigorú (de szeretetteljes) nevelést igénylő fajta - nem csak a macskákkal kapcsolatban, hanem minden területen.
Nagyon makacs fajta, ráadásul vadászkutya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!