Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya fogán fogkővel mit...

Kutya fogán fogkővel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Próbáltam lekaparni, de nem jön le. Nem tudom milyen készítményt lehetne beszerezni, amivel kezelni tudnám. Marhalábszárt nem adok neki, mert csak felássa az udvart és otthagyja megrohadni.

Két orvosnál is voltam vele emiatt, mindkettő azt mondta, hogy nem kell ezzel csinálni semmit…

Én meg nem akarom, hogy szuvasodjon a foga idővel.

[link]

2023. nov. 23. 10:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem hajlandóak leszedni? Hol laksz?
2023. nov. 23. 18:51
 12/13 anonim ***** válasza:

Ha ennyire zavar, létezik ultrahangos fogkő eltávolítást, amit néhány kutyakozmetikában csinálnak. Ez nem olyan hatásos, mint az orvosi eltávolítás, mert a fogíny alatti fogkövet nem távolítja el, de nálatok még valószínűleg elég lenne, mert még nem indult el a fogínygyulladás és talán még nem szivárgott be alá a fogkő. Esetleg ennek nézz utána.

Egyébként létezik fogkő elleni folyadék (Beaphar Plaque Away), amit a kutya ivóvizébe kell keverni. Ez csökkenti a fogkő kialakulását, de a meglévő fogkövet nem távolítja el. Megelőzésre pedig, ha nem szeret rágni a kutyád, akkor neked van lehetőséged. Hetente vagy akár napi szinten te is megtisztíthatod a fogát, akár egy puha ronggyal végig tudod dörzsölni a fogsorát, illetve van kutya fogkefe, ami egy ujjra húzható szilikonos "fogkefe", amivel szintén neked kell tisztítanod.

[link]

Egyébként a fogkövességben tényleg nagyon nagy szerepet játszik a genetika. Vannak olyan kutyák, akiknél sohasem alakul ki a fogkő és vannak, akiknél bármennyi rágás ellenére is kialakul. Pl. az én tacskóm, akit örökbe fogadtam. Egész életében rágott, az első fogai és a szemfogai szinte tövig vannak kopva, mégis fogköves, így bármilyen nevetséges is, most én tisztítom neki.

2023. nov. 24. 08:27
 13/13 anonim ***** válasza:
barna algát próbáld ki elvileg felpuhitja egy idő után a fogkövet illetve lehet vele dörzsölni is, sok pozitivat olvastam róla, én is rendeltem,kiváncsi vagyok
2023. nov. 25. 21:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!