Tacskó kutya ki tud telelni kint is?
Kaptunk ajándékba egy kutyát, tacskót. Ez a fajta kutya kint is át tudja vészelni a telet vagy a tacskó benti szoba kutya?
Mert mi kinti kutyát szeretnénk, nem házba tarthatót ami nem bírja a telet, viszont féltem.
Válaszaitokat előre is köszönöm szépen.
12
Ez nettó baromság.
Ilyen alapon mondhatjuk, hogy a tököt a konyhában termesztették, mert régi festményeken kizárólag konyhában látni tököt, tökföldön soha.
Voltak az urak, akik - a középkorban - a nagy piszkos hodályokba beengedték a vadászkutyákat, mert társállatnak minősültek.
De a nép számára a kutya mindig, kivétel nélkül, függetlenül attól, hogy milyen munkára tartották főképpen, első vagy másodsorban házőrzésre volt tartva. A portán lévő állatokat és egyéb értékeket őrizte. Az illetéktelen behatolókat pedig csak és kizárólag úgy tudta észrevenni, ha ő maga is kint volt a szabadban. Az urakon kívül kutyát hobbiállatként egyáltalán nem tartott senki. Esetleg a kislánynak megengedték, hogy bevigye a kiskutyát a házba, de mikor a kutya megnőtt, már nem mehetett be, mert dolgoznia kellett: védeni az udvart. Ahogy minden embernek, úgy minden állatnak is meg kellett dolgoznia az ételért, különben nem volt helye a gazdaságban.
A kutya benti tartása csak XX. sz. utolsó harmadában terjedt el olyanoknál, akiknek nem volt udvaruk. Akinek udvara van, az pedig manapság is csak hobbikutyát tart bent. De még most is legtöbben munkára tartják a kutyát, a birtokvédelem a munkája, és ezt a funkciót csak kint tudja ellátni.
Utolsó, ez a nettó baromság. De ha már a szövegértelmezés sem megy, mit is várunk tőled...
Kicsit utána néznél látnád, hogy csak az "urak" tarthattak vadászkutyákat. Az egyszerű embereknek tilos volt a vadászat. A köznép pásztor és juhászkutyákat tartott. És valóban, sokan kint tartották a pulit itthon. De a border collie például jellemzően benti kutya volt Angliában régen is! De nyilván úgysem fogod ezt megérteni, pláne ennek utána járni. Hát böfögd csak tovább nyugodtan a baromságaidat. Egészségedre.
Szegény környezeted.
Lehet, hogy egyes jobbágyi fajtákat kint tartottak, de könyörgöm, a tacskó vadászkutya... Az arisztokraták kutyái, ha nem dolgoztak fűtött helyen voltak, ha nem is a szobában, de a tizen fokos kastély előterében (bár a többi helyiségben sem lehetett sokkal melegebb). Őszintén szerinted mit szigetel az a vékony bunda a tacskónál vagy mondjuk a vizslánál?
Most komolyan abból, hogy dédapám kint tartotta a házőrző hosszú szőrű komondorát 100 évvel ezelőtt, hogyan lehet arra asszociálni, hogy a majdnem kopasz tacskónak is kellemes a mínuszokban?
Nekem a szomszédomnak volt egy Yorkja...kinti kutya volt, kazánházba bemehetett. Nem tudom hogy, de 17 évig élt.
Bent kell inkább tartani vagy legyen kinti benti, szabad bejárással.
Gondolom milyen komoly németjuhász hogy ebbe a nem túl hideg időbe megfagy...már bocs.
26os vagyok, kinti benti tartás ugyan miért nem jó? Nem megcsünt szaporítós mini csivavát kell nézni. Kinti bentinek nem lesz semmi baja.
Nekem is köszöni szépen a pincsim jóle elvan így 16. éve. A Kaut is benn tartom már lassan mer megfagy😆.
Arra persze nem sokan morogak, amikor a huskyt pl meg a hasonló kutyákat magyarba tartja, az meg minimum mínusz 20 fokba való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!