Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meg lehet otthon különböztetni...

Meg lehet otthon különböztetni? Oo (lent)

Figyelt kérdés
Az epilepsziás roham miben különbözik egy "egyszerű", aktív álomtól (a rángósra gondolok, tudom, hogy van némán bámulós epilepszia-típus is)? Vagy ezt csak orvos tudja megállapítani? Igaz az, hogy az aktív, változatos életet élő, esetleg megváltozott lakhelyű kutyák/macskák többet álmodnak?
2010. okt. 20. 00:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Az epilepsziának nagyon sok típusa van.

Ez a betegség örökölhető is, és ki is alakulhat.

Nekem olyan kutyám volt akinél egy másik betegség miatt kialakult. Ennek voltak elő jelei. Pl. : Könyökölve feküdt, és egyszer csak eldőlt az oldalára egy kér másodpercre, majd visszakönyökölt, és el volt varázsolva. De más előzmények is lehetnek.

Nálunk ez az elborulás sűrűsödött, majd átmnet egy enyhe rohamba. Ilyenkor az egész kutya megfeszül ( izom ) az oldalára borul, nyaka kinyújtva van, és futó mazdulatokat tesz a lábával.

Vannak erősebb lefolyású rohamok is, de én a kutyámnál nem tapasztaltam. Amikor a rohamok 15 percenként jöttek ( az első jelektől kezdve kapcsolatban voltam az állatorvossal ) akkor kapott nyugtató injekciót, és attól kezdve gyógyszereken élt még pár hónapig.

Végül is az álmodó kutya teste nem feszül meg pattanásig, és nincsen elvarázsolva amikor már nem álmodik, hanem alszik tovább.

Szerintem tök mindegy, hogy hány gazdája volt egy állatnak. Már az újszülött is álmodik. ( én kilestem ) :-D

2010. okt. 20. 02:06
 2/3 anonim ***** válasza:

szia! Az epilepszia nem alvás közben jön, hanem bármikor. Nekem az angol cocker spánielem volt 15 évig epilepsziás. Séta közben, játék közben, simi közben, futás közben esett össze, feszült meg, és utána jött a rángatózás, nyálzás, szemkidülledés. A roham végén pedig mindig hasmenés, esetleg hányás, és fokozott szomjúság volt. Olyan is volt, hogy az egyik lába görcsben maradt, lassan kellett kimasszírozni.

De ennek ellenére 15 évig élt, végelgyengülésben aludt el.

Az alvás közbeni álmot nem követi görcs, nyálzás, hasmenés, egyebek. Csak a kutya felébred.

2010. okt. 20. 09:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Az álomból bármikor felébreszted, az epilapsziás rohanból nem tudod magához tériteni ... csak lassan kijön belöle. Nem is hasonlit a kettő egymásra ...
2010. okt. 20. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!