A kutyám lenyelt 1 db zoknit. Mi a teendő? Ki jön magától? Aggódjak? Az állatorvosunk nem rendel a mai napon, ügyelet pedig este 8-tól van.
Mostmar a hanytatashoz keso van, muteni kockazatosabb, mint varni max. holnap utanig, hogy kijön belole vagy sem - ebben az esetben azért ez nem ilyen egyszerű. Ha egészséges, fiatal kutyus, akkor a műtétnek sokkal kisebb kockázata van, mint annak, hogy nem veszik időben észre az ileust, vagy az invaginációt, ami a bélszakasz elhalásához és hipovolémiás sokkhoz vezethet - utóbbi életveszélyes állapot. Ezt stabilizálni és így beleugrani egy műtétbe sokkal- sokkal kockázatosabb. Persze, lehet végigmegy rajta, de minden "lehet", viszont utólag nem tudunk dönteni.
Én azt javaslom (mostmár), hogy inkább menjetek el ügyeletre, fizessétek ki a pluszköltséget, de ne várjatok addig, amíg munkaszüneti napon kell olyan ügyeletet kajtatni, ahol fogadják a rosszullévő kutyát.
Szerintem ne parázd túl, nekünk a 8 kilós kutyánk evett meg anno 2 db zoknit (egybe nem tudta lenyelni, ezért szétszedte). Szerintem még ha gombócban van az is simán kijön egy 25 kilós kutyán.
Nekünk akkor az orvosunk azt mondta hogy ha 1-2 órával utána nem adunk semmit, akkor várni kell. Napi nagyon-nagyon sok séta, rostban gazdagabb ételek, mi egy ideig húslevest adtunk neki sok sárgarépával, husival. A kaukázusi kefírt is ajánlom, attól kicsit hasmenése volt az elején a miénknek, de utána azzal jött ki neki a zokni.
Hogyha több alkalommal is előfordul hogy nem kakil mikor tudod hogy evett és kellene neki, vagy elkezd folyamatosan hányni, étvágytalan, ezekkel azonnal állatorvos.
A műtéten kívül ők sem tudnak nagyon mást csinálni, az pedig ilyen fiatal kutyának hosszú felépülés.
Nálunk az egyik zokni kb 5 nap alatt jött ki, a másik pedig 2 hét alatt. Ha 1,5-2 hét után sem jönne ki akkor fordulj állatorvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!