Mennyibe kerül a bolhairtás?
Mi bolhás kinti-benti cicával jártunk dokihoz, spot on-t kaptunk mindig, szerintem kutyáknál is hasonló a kezelés, esetleg bolhanyakörv.
Nem tudom mennyibe kerül egy cseppentős bolhaírtó, de szerintem a Frontline árára keress rá a neten, nagyságrendileg ott vannak ezek nagyrészt egy árban (csak nem tudom, hogy minden súlyintervallumú cseppnek ugyanaz-e az ára, azért nem keresek most rá. A mi cicánk meg csak 5 kg volt, a kutyus nem tudom, hogy mennyivel több.)
Én ezt használom, tavaszi kullancs szezon előtt megkapják a kutyák, aztán egész évben bolha mentesek.
A Vectra 3D az órák alatt leviszi a bolhát és nem köteles (3-4ezer Ft/ampulla), VISZONT:
1. Ilyen mértékű fertőzöttségnél a kutya teljes életterét kezelni kell, tehát az egész lakást (textilfélék átmosása, takarítás, bolhairtószerek). Garantáltan szét vannak szórva peték, amitől újra fog fertőződni.
2. Menjetek el állatorvoshoz, mert PALMOLIVE és heti 2x fürdetés után kíváncsi vagyok mi van még elqrva a kutya életében. Pl. szívférges-e. Amúgy valószínűleg van protokollja a lakás bolhátlanítására is.
Miért Palmolive tusfürdőt használsz? A kutya bőre teljesen más,mint a tiéd. Vegyél nekik kutyáknak való terméket.
Amúgy nem csak őt kell tisztítani, hanem nagyjából mindent. A fekhelye is teli van bolhával, onnan is vissza megy rá.
Vegyél cseppet, drága, de hatásos
Első körben vegyél rá vagy Foresto nyakörvet vagy Nexgardot. Cseppett ha megfürdetted 24 óráig nem lehet rá rakni,mert párolog a bőre! Ezért a nyakörv vagy a tabletta hatásosabb.
Lakást alaposan porszívozni,hipós vízzel felmosni, játékok,fekhelyek stb kimosása fertőtlenítése, ágyak,kanapé mindent kiporszívozni!
2 hét múlva ismétlés.
Féreghajtást is csinálj,mert a bolhássáag gyakran férgességgel is párosul.
De ezt olvasva ezek szerint nem védekezel sem bolha,sem kullancs ellen szúnyogot már meg sem említem.
bolhák tusfürdős mosástól nem halnak meg, neostomosannal kell lefürdetni a kutyát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!