A Sevenaletta epilepszia gyógyszert fel lehet törni és vízben feloldva befecskendezni a kutyának?
Enyhébb epilepszia rohamokra a kutya ezt a gyógyszert kapta. Viszont a tablettát sehogy se fogadja el, jutifaliból is kiválogatja, kajából feltörve is a kaja azt a részét inkább meg sem eszi.
Ezért ha feltöröm a tablettát és kicsi vízbe beleszórom a port, és úgy kis fecskendővel felszívom az egészet és a szájába nyomom, úgy szerintetek rendben van, vagy mivel vízzel oldva van, ezért valószínűleg veszíthet a hatásából? Reggel és este is kapnia kell egy felet, tehát annyiszor nem akarom lenyomni a torkán szegénynek.
Kérdezd az orvost! Miért nem őt kérdezed?
Ha sokat időzik a nyelőcső és a szájgarat nyálkahártyáján, akkor nem a portális keringésbe szívódik fel (kikerüli a májat, ez az emésztőrendszer gyomor előtti szakasza - és a vastagbél utáni), így magasabb koncentrációt érhet el a vérben, ami egyes alacsony terápiás indexű gyógyszereknél veszélyes lehet, ilyen a fenobarbitál is. Túladagolásnál gátolhatja a keringést és a légzést.
Végülis az a lényeg, hogy bejusson a kutyába! Lehet akármilyen jó gyógyszer, ha nem tudod megetetni vele. És egyetértek, élethosszig nem lehet naponta 2x erőltetni. Mivel nem kapszula, hanem tabletta, szerintem nyugodtan adhatod így, max. utána fecskendőzz be a szájába egy adag tiszta vizet is, hogy 1-es által vázolt probléma ne forduljon elő.
2-esnek nincs teljesen igaza, kutyáknál általában most is a Sevenaletta a legtöbb állatorvos által elsődlegesen választott gyógyszer (mondom, általában, kivételek természetesen vannak).
Jojo, az a lenyeg, hogy bejusson a kutyaba, de lehet, hogy nem mindegy milyen formaban, ezert kell megkerdezni az orvost.
En amugy ebbol nem csinaltam lelki kerdest, oreg kutyam az utolso egy eveben naponta szedett gyogyszert. Megetettem vele, ahogy az allatorvos is szokta csinalni, utana rogton kapott jutalomfalatot.
Eleinte menekult, de aztan megszokta es par het utan kifejezetten izgatott lett, amikor nyultam be a szekrenybe a gyogyszerert, mert tudta, hogy utana kap jutit. Azt meg mindig nagyon szerette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!