Nálam lesz pár napig egy barátom kutyája, de nekem is van egy, mit javasoltok?
Figyelt kérdés
Szóval nagyon szereti egymást a két kutya, azonban az enyémnek, ha elege lesz hírtelen a játékból, akkor elkezdi a “hisztit” és oda oda szól a másik kutyának, aki azonban nem érti a célzást és tovább basztatja az enyémet. Azt gondoltam, hogy meg kellene bent nekik tiltanom teljes mértékben a játékot, amikor bent vannak a lakásban, akkor teljesen nyugodt állapotban kellene lenniük. Akik voltak hasonló szituációban, azok szerint ez egy hatásos taktika lehet? Négy napig lesz nálunk utána pedig együtt utazunk el egy hétre.2023. okt. 12. 13:30
1/5 anonim válasza:
Hasonló helyzetben vagyok, mi utazunk el és a kutyám tesóméknál lesz, ahol szintén van kutya. Már voltak így együtt és túlélték :D, de náluk is ez van, hogy megy a játék, ami inkább harc és csinálják amíg el nem fáradnak, aztán kezdik elölről..
Kíváncsi vagyok a válaszokra én is.
2/5 A kérdező kommentje:
Huh, eléggé hasonló a szituáció. Az én kutyusom reaktív más kutyákra, általában csak azonos nemű és ismeretlen kutyákra, de ebből kiindulva tudom, hogyha nem komfortos neki valamilyen szituáció, akkor ő nem fogja csöndben tűrni a helyzetet és várni a változást, hanem cselekszik.
2023. okt. 12. 15:28
3/5 anonim válasza:
El kell szeparálni, amint kezd durvulni a helyzet - mondjuk a te kutyádat kivinni, ha "hisztizik", vagy a másikat, amikor látod, hogy a kutyádnak elege van.
4/5 anonim válasza:
Ha nem vagy ott, ne hagyd őket együtt és felügyelettel is csak akkor legyenek együtt, ha valóban hallgatnak rád, tudod őket kezelni. A benti játék tiltás szerintem rendben van, nagyobb eséllyel lesz feszkó mentes az életetek ebben a pár napban. Ha pedig máshol is többségben verekedés/összeszólalkozás a vége, sehol sem erőltetném a közös játékot, lefárasztanám őket máshogy.
5/5 A kérdező kommentje:
hát a külön szeparálásra nincsen nagyon megoldás, mert egy nagyobb ilyen stúdió, vagy garzon lakásban vagyunk, ami igaz, hogy 50m2, de egybe van az egész. Az én kutyámnak van kenelje, ha nem vagyok itthon, akkor abba van, de ha más kutya pedig kint lenne velem, az nagyon rosszul esne neki.
2023. okt. 13. 08:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!