Hosszútávon káros a tacskó keverék kutyámnak ha ugrál
az ágyról le és fel (naponta többször)? (nem tudjuk
leszoktatni már 2éve ezt csinálja és sántít is, ezért
kap kutyáknak való csonterősítőt is)
11/20 A kérdező kommentje:
Gondolom hallottál már a tacskóbénulásról. A hosszú gerinc-rövid láb miatt igen gyakori, nem véletlenül a tacskókról lett elnevezve.
Ha nem tudod a kutyust leszoktatni, akkor tegyél oda valami kis sámlit, vagy feljárót, hogy ne terhelje annyira a gerincét azzal, hogy egy ugrással kell feljutnia.
2010. okt. 18. 11:56
13/20 A kérdező kommentje:
végre egy normális válasz :)köszii
Következetesen kéne azt a kutyát nevelni, neki árt, mert lebénulhat, az ágyat meg tönkrevágja (nem tudom, nekem nem lenne erre pénzem...), ha lesz kutyám, nem fogom az ágyamba engedni, mert az nem a kutya helye.
2010. okt. 18. 12:32
15/20 A kérdező kommentje:
nem mi szoktattuk oda hanem az előző gazdája(egy öreg néni)azért került hozzánk a szomszédból ,mert szegény néni meghalt...:(
Szia, nekem is ágyitacskóm van, most szeretnék neki egy rámpát készíteni, hogy ne kelljen ugrabugrália :)
2010. okt. 18. 13:32
Teljesen mindegy, hogy került hozzátok, erről le kell szoktatni, és le lehet szoktatni. Nevelhetetlen állat nincs, csak rosszul nevelő gazdi (erre bizonyítékok a menhelyi kutyák is, akármilyen állapotban kerül máshoz akárhány idősen, nevelhető, ha megfelelő módon állnak hozzá).
2010. okt. 18. 13:40
Szia!
Az én tacsimnak is ez volt az egyik hibája, makacsul jött fel folyton az ágyra.
A póráz két végén c. műsorban láttam egy részt, amikor a dalmatát szoktatták le a kanapéról, én ez alapján szoktattam a normális fekhelyére. Amikor felment, én megfogtam, és letettem a helyére, amíg ott tartózkodott, simogattam, dicsértem, szeretgettem(ha magától megy oda, akkor meg főleg jöhet a dicséret! :D). Párszor meg kellett csinálni, de nála spec. 2-3 nap alatt sikeresen bejött a módszer(6 hónapos), és most is a helyén pihenget. Igaz, mikor nem vagyok a szobában, még rosszalkodik, de egyre ritkább :) Remélem, még aktuális a kérdés.
2010. nov. 14. 18:49
19/20 A kérdező kommentje:
persze aktuális,hát nagyon köszönöm :)megpróbálom(ezt is mert már mindenhogy próbáltam :S) és majd megírom ,hogy hogy sikerült
20/20 anonim válasza:
Nekem van egy 7 éves tacsim. 4 éves koráig az ágyban aludt, majd 6 évesen át lett szoktatva az egyik fotelra. Az csak az övé volt, még vendég sem ülhetett bele annyira védte. Úgy szoktattam át a fotelra, hogy mikor megláttam az ágyon, fogtam és átraktam a fotelba mondva hogy ez a te helyed és dicséretet kapott ha ott maradt, oda hordtam a játékait, játszottam vele és ott ültem vele egy darabig nyugtatva. Mikor tavaly parkettáztunk éjszaka iszonyú volt hallgatni ahogy a körmei koppannak leugráskor. Csináltam a méretéhez megfelelő fekhelyet szívacsokból, huzattal, rajta van a plédje, játékai végig sorba. A fotelba "beköltözött" egy nagy párna, így nem tudott felmenni már. Azóta nagyon megszerette viszonylag elég hamar az új helyét, ráadásul a folyosóra került az új területe. Onnan minden irányba ellát, még a bejáratot is figyelheti stb. Mindenképp a megszokott plédjét, párnát, játékot vidd az új helyre ha kell többször naponta amíg ott nem hagyja és megszokja, ahol a tárgyai vannak ő is ott lesz, hisz védeni fogja a szeretett dolgait. Sok szerencsét és kitartást! Ezzel csak neki teszel jót, főleg. Egy kutya is, mint az ember tud tanulni és tanítható.
2013. júl. 29. 11:21
Kapcsolódó kérdések: