Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Gyakorlatilag hol pisilhet...

Gyakorlatilag hol pisilhet egy kutya a lakáson kívül?

Figyelt kérdés
2023. okt. 1. 19:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

10-es: Milyen feltételei? Ami a kutyának jó, az a séta, akkor is, ha betonon vagy köves felületen, nyilván mind szeretne inkább parkban sétálni, de oda meg rengeteg helyen még pórázon sem tehetik be a mancsukat. Plusz lehet, hogy a gazdája minden este elviszi futni, vagy hétvégén kirándulni járnak, a kutyatartás feltételei közé az nem tartozik bele, hogy feltétlenül legyen valakinek kertje.

És ha megtiltanák, hogy pl. zöldterülettel nem rendelkező helyeken kutyát tartsanak, akkor a sok gazdátlanná váló kutyával mégis mit csinálnál?

Kérdező: illik, ha van, füves-földes területre szokatni a kutyát, és nem engedni neki, hogy mások házfalára, pláne kapujába vagy autójára pisiljen. De ismertem olyat is, aki megtanította a kutyájának, hogy a kanálisba csorgasson. Mondjuk ez régen volt, amikor még nem volt ennyi autó, kis forgalmú helyen, ahol nem volt életveszélyes a kutyának, ha lelép a járdáról ilyen célból.

2023. okt. 2. 15:54
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem ismered a kutyatartás feltételeit???

Felelős kutyatartás. Gondoskodsz a kutyáról, megfelelő táp (étel), friss víz. Rendszeres oltás, féreghajtás.

FOGLALKOZOL VELE, nem hagyod otthon állandóan.

Ivartalanítod.

Ez a MINIMUM.

Aztán hozzájön az is, hogy a betondzsungel közepén egy lyukban nem kell feltétlenük kutyát tartani, úgy, hogy nincs 10nm zöld terület a közelben!

"És ha megtiltanák, hogy pl. zöldterülettel nem rendelkező helyeken kutyát tartsanak, akkor a sok gazdátlanná váló kutyával mégis mit csinálnál?"

Miért, most mit csinálnak a rengeteg FELELŐTLEN kutyatartó miatt utcára került kutyával?!

Mert azokat nem a gólya hozza, hanem a nem ivartalanított szukák ellik!

2023. okt. 2. 19:27
 13/20 anonim ***** válasza:
80%

Utolsó, te nem vagy normális. Gondolom te vagy a bolond, akitől tartanak a szomszédok, mert ha kitalálja, hogy a gyereknek nem jó a város közepén, akkor inkább agyonveri a gyereket, csak ne éljen tovább ott, ahol. Kitaláltam?

Egyébként olyanról nem hallottál, hogy kocsiba ülnek, buszra szállnak emberek a kutyájukkal? Gondolom ha egyszer rohamod lesz és bekattansz megint, te ezt is betiltanád...

2023. okt. 2. 22:33
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

Te keversz valakivel, valszeg a saját félelmeiddel..🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Nem tiltanék be semmit!!

Viszont nem is tartanék kutyát a betondzsungel közepén!!

2023. okt. 2. 22:57
 15/20 anonim ***** válasza:
30%

12# "Aztán hozzájön az is, hogy a betondzsungel közepén egy lyukban nem kell feltétlenük kutyát tartani, úgy, hogy nincs 10nm zöld terület a közelben!"

Pedig ha egy ilyen helyen tartott kutyát rendszeresen, heti több napot visznek valahova, pl. kutyasuli, kirándulni, futni, versenyezni, kiállításra stb., akkor jobb sora van, mint a kertesben tartott, sétálni csak az orvoshoz vitt kutyának. Sokkal(!) jobb sora.

2023. okt. 4. 13:14
 16/20 anonim ***** válasza:

15-ös: ja, egy ici-pici újszülött elefánt kissebb, mint egy nagy birka, mégis általánossagban az elefántok nagyobbak mint a birkák.

(Két dolgot összehasonlítani csak azonos feltételekkel lehet!)

Sajnos a pesti, belvárosi kerületekben tartott kutyákra nem az a jellemző, hogy pl. kiállításokra, meg versenyekre viszik őket.

Továbbá illik a többi emberre is gondolni, és nem pöcét csinálni az utcából!

2023. okt. 4. 16:38
 17/20 anonim ***** válasza:

16# "Két dolgot összehasonlítani csak azonos feltételekkel lehet!" És általánosítani azt lehet? Különben meg nincs több jogod megtiltani bárkinek a kutyatartást, a törvényben megszabott keretek között, mint mondjuk az autó fenntartását, vagy a dohányzást. Pedig utóbbiak is okoznak gondot más embereknek, hogy csak az allergiásokat, asztmásokat említsem.

"Továbbá illik a többi emberre is gondolni, és nem pöcét csinálni az utcából!" Ahol én lakom, még normál szemetes sincs, csak a buszmegállókban, a főút mentén. Mégis mindig fölszedem a kutya után a terméket. Mivel sokszor egész sétán ott lóg a kezemben, azt hiszem, kimerítem azt a feltételt, hogy nem csinálunk pöcét az utcából. (Nálunk van földsáv, szóval a folyékony végtermék sem az aszfaltra szokott menni.) Akkor talán én is igényelhetném, hogy legyen szemetes pár utcánként, ugye? Vagy hogy ha egyes emberek önszorgalomból kitesznek kifejezetten ürülékgyűjtő vödröt (helyi kutyás közösségként), akkor azt barom vandálok ne verjék le meg szanaszét? Gyerekkoromban sokkal több kutyaürülék volt az utcákon, mint most, de akik kutyaellenesek, azok a fejlődést észre sem veszik.

2023. okt. 5. 12:18
 18/20 anonim ***** válasza:

17: lassan írom, hogy felfogd végre: nem akarom megtiltani, hogy kutyát tarts!!

Ne is akard ezt belemagyarázni a mondandómba!

És egyátalán nem vagyok kutyaellenes!

Azért, mert nem tetszenek az összeszart, összehúgyozott utcák!

Visszataszító, hogy akinek bármi gondja van a fővárosi több százezer kutya tartásával, az neked egyből kutyaellenes!

Én inkább az ostoba, erőszakos "gazdik" ellen vagyok!

Szemetes: van a lakóhelyednek önkormányzati képviselője, annál tudod jelezni hogy több szemetest szeretnél!

Mert az ugye nem alap, hogy te kutyát tartasz, ergo sziveskedjen más gondoskodni arról, hogy hová dobd a szart!

Amúgy haza is vihetnéd..

2023. okt. 5. 20:08
 19/20 anonim válasza:
Budapest is tele van földes résszel, hiába gondolsz egy átlag budapesti utcára, és az jut eszedbe hogy csupa beton, ez sehol nincs így, mindenhol van egy kis földes rész.
2023. okt. 9. 18:37
 20/20 anonim ***** válasza:

17# "Mert az ugye nem alap, hogy te kutyát tartasz, ergo sziveskedjen más gondoskodni arról, hogy hová dobd a szart!

Amúgy haza is vihetnéd."

Amúgy haza is viszem többnyire. És nem érted a problémámat: nem az a gondom csak, hogy a sz@rt nem tudom hova dobni, hanem hogy semmit sem lehet hova dobni, azon kívül sem. Az önkormányzaton évek óta megy a környékbeliek lobbizása több szemetesért, hiába. Pedig azért megfelelő mennyiségű szemetes elég alap lenne szerintem, főleg forgalmasabb helyen. Kutyatartástól függetlenül is. És amikor kutyatartók összefogással kitesznek ürülékgyűjtőket, akkor azt következmény nélkül vandalizálhatják.

De úgy látom egyébként, nem vagyunk egy hullámhosszon, te sem pont úgy érted, amit írok, ahogy én szánom, és vice versa. Úgyhogy a legokosabb, ha abba is hagyjuk lassan az eszmecserét.

2023. okt. 11. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!