Tápváltás volt kutyánál, mi baja lehet most? (lent)
Mindig más fajta tápot kapott eddig (metro, lidl sajátmárkás, tesco(noble), aldi (reno) stb. Sosem kapott kétszer ugyanolyat fajtát, mindig váltogattuk.
Most van lehetőségünk kicsit jobb minőségű tápot venni neki, Petissimoról rendeltem neki többfélét, meglátjuk melyik válik be neki (utánaolvastam, mindegyikről jó véleményt írtak).
Szóval szokásos módon, másféle tápot kapott legutóbb, de meglepődtem azon, hogy a negyedét otthagyta a kajának (ilyen még soha nem történt, ha rajta múlna, a tálat is megenné sokszor), és lecsapott füllel van egész nap.
Nyilván nem jön be neki a táp, ez egyértelmű, úgyhogy ma megyek és veszek neki régi fajta "olcsó" tápot.
Ilyen létezik, hogy annak ellenére, hogy sosem volt igénye fokozatos tápváltásokra, most mégis kellett volna?? Valaki tudja a miértjét?
(Még egyszer hangsúlyozom: minden zsák tápja más fajta, más márka, más ízű volt, ha elfogyott a régi, egyből kapta az újat. Most viszont a márkásabb, elvileg jobb összetételű táptól viszont rosszul van a kutya. Hogy lehetséges ez?)
Szerintem mégiscsak a hirtelen váltás lehetett a baj, merthogy oké, eddig sem váltottál fokozatosan, de valljuk be, a szupermarketes tápok, nagyjából egyformák, legalábbis minőségre, mindegy, hogy friskies vagy morzsi. Szóval oké, hogy nem ugyanazt az egy fajtát kapta eddig, de gyakorlatilag ugyanolyan minőséget, csak más-más csomagolásban. Ezért már egy happy dog is hirtelen váltva gondot okozhat. Legalább annyival keverd, hogy 3/4 rész régi 1/4 rész új 2-3 napig, majd mehet fele-fele, szintén 2-3 napig, azután 3/4 új és 1/4 régi megint csak 2-3 napig és végül mehet tisztán az új, 6-9 nap után. Bár ismertem olyan kutyát, akinek annyira kényes gyomra volt, hogy 3 szemenként adagolta az új tápot a régihez, mindennap kivett 3-6-9 stb szemet a régiből, helyére ugyanannyi újat tett, szóval volt az 3 hét is, mire teljesen áttérhetett az újra.
Szóval a lényeg inkább jobban a tápok minőségén, erősségén van, de ha kb egyforma fehérje/hús/zsír stb tartalmú tápokkal etetsz, akkor nem gond, ha nincs kevergetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!