Ezek a kutyák tényleg támadnak? Jó ez a reakció?
Jó párnál nekem úgy tűnik, hogy csak odarohan a kutya, nem akarja bántani a futárt. A futár ijed meg és kezdődik a kergetőzés.
Ne haragudj, de ha egy kutya ugatva rohan felem, nem varnam ki, amig kiderulnek a szandekai.
Ha tamadna, ha nem, ez borzasztoan nehez helyzet egy embernek, aki nem ismeri az adott kutyat.
Te megis mit tennel? Habar nem a legszerencsesebb, de a rohanas egy automatikus reakcio. Nem biztos, hogy higgadtan tudsz kezelni egy ilyen helyzetet.
A legtöbben akik nem ismerik a kutyák testbeszédét, sajnos nem értik a kutyákat.
1. Legfontosabb, hogy az esetek 99%ában csak ott támad kutya, ahol védi a területet.
2. Ha csóválja a farkát, akkor fix, hogy csak kíváncsi rád, de persze idegen kityánál ilyenkor sem kapkodunk, nem adunk okot bizalmatlanságra.
3. Kerüljük a közvetlen szemkontaktust amíg nem vagyunk haverok.
Ezúton szeretnék gratulálni azoknak a gazdiknak, akiknek a kutyájuk probléma nélkül szaladgálhat keresztül-kasul az úttesten.
A kutyák nagy része ebben a videóban csak ismerkedne, vagy játszana. Még az a nagy mamlasz, szürke német dog is. Ha megfigyeled, mindig a bokáig érő kis vakarcsok az idegbetegek, de ha ismerjük a kutyák testbeszédét, rendszerint elég, hogy nem teszel úgy, mint aki teljesen összecsinálta magát tőle, mert azzal növeled az egóját. Csak a hangjuk nagy, ha többen vannak akkor is csak körbejárni mernek, harapni nem. Persze kivételek vannak, de olyankor meg (és most nyugodtan lehet fröcsögő nyállal nekem esni, mint azok a kis vakarcsok), fel lehet rúgni őket az égbe, a gazdájuknak meg megmondani, hogy az utca nem a kutya területe.
"Te megis mit tennel? Habar nem a legszerencsesebb, de a rohanas egy automatikus reakcio. Nem biztos, hogy higgadtan tudsz kezelni egy ilyen helyzetet."
Mivel egyrészt nem vagyok jó futó, nem kezdenék el futni. Max. pofára esnék, ahogy hátrafele nézegetnék, vagy utolért és elbotlanék benne.
Nem lennék higgadt, de nekem erre a reakcióm a mérges kiabálás. Full idegben próbálnám hanggal elijeszteni, ha tényleg támad. De ebben a videóban a legtöbb kutyán azt láttam, hogy szimplán ismerkedni akar. Odarohanna és megsimogatnám. Ha támad, akkor hanggal és testtel védekezés. De a futástól csak kimerülnék és a kutyát csak még jobban felpörgetném.
A nagy kutyást még valamennyire meg tudom érteni, de a kicsik semmi igazán komolyabb kárt nem tudnak okozni. Ahogy 3-as írta, ha tényleg támad, felrúgod vagy eldobod, ráütsz. Szedtem már szét egymást tépő kistestűket, azért egy átlag embernek szerintem nem kellene, hogy kihívás legyen egy pár kilós kutyát megfogni.
#1 Attól, hogy nem tudsz higgadtan kezelni egy helyzetet, még lehet,. hogy nem a kutya hibás. Azt mondod, nem tudod higgadtan kezelni a helyzetet. Hát ez az.
Ilyenkor nem a kutya a hibás, hanem te. Vagy éppen az illető.
A mai világban, ahol ennyi háziállat van, érdemes megtanulni kezelni a kutyákat, kedvesnek lenni velük.
Ez olyan, mint a számítógép, érdemes megtanulni használni.
1-es valaszomban hol olvastal olyat, hogy a kutya a hibas?
Egyebkent meg az, hogy “kedvesnek lenni a kutyaval” nalad mit takar?
Tehat ha vicsorogva kozelit felem, majd ha kedves vagyok vele, nem tepi le a karom? Szerinted ez igy mukodik?🙄
En imadom-szeretem a kutyakat, nekem is van 2.
De idegen kutyakkal, akiket en nem ismerek, nem szorakozok, bocsika.
Ha felém rohan egy kutya, NEM feltételezem, hogy jó a szándéka. Nem azért, mert olyan szmét állatgyűlölő vagyok, hanem nem akarom esetleg félig szétmarcangolva végezni, HA esetleg mégis vad az a kutya.
Bocs, amiért az életem és egészségem fontosabb, és nem érdekel, hogy a GAZDA SZERINT nevelt a kutya.
Nekem ALAP, hogy nem hagyom szabadon futkorászni, amikor csomagot várok, mert
- a másik ember megijedhet
- a kutyámat is veszélyeztetem, mert nem tudom, az aki felé boldogan rohan, miként reagál
Plusz nem kellene elfeledkezni a tényről, hogy jópár ember FÉL a kutyáktól, miért kell kitenni őket ennek?
Elég ahhoz annyi, hogy támadta már meg nagytestű kutya - engem is, méghozzá kiszökős dög. Ennyi.
A barna amstaff megolte volna szerintem ,ha elkapja a teruletvedelem miatt. (Igazs van.) De ha a futart berngedte a hazigszda ,akkor viszont tudja,h az o kutyaja nem fogja megtsmadni. Azaz nincs teruletorzesre megtanitva a kutyaja. A kutyajat kiskora ota szoktatta ahhoz,h idegenek jonnek mennek a kertjeben. Ilyenkor viszont csak jatszott volna futkarozosat a kutya.
Az egyul szereplo feher pottyis amstaff jatszott volna. Latszik a baratsagos gyors farokcsovalasbol.
A nj es feher amstaff jatszott volna. Latszik a gyors farokcsovalasbol.
A kutyak legkedvesebb jateka a futas,kergetozes. A testmozas orome miatt.
A jol szocializalt kutya kozteruleten is csak jstrkbol kergetozik fut a bicaj vagy futo utan. Nem tamadja meg,csak fut utsna jatekbol. Ritka az a gazda ,aki tudja ,h megtamadja az illetot a kutyaja es megis szabadonengedi szajkosar nelkul futkarozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!