A lőtéri kutyát miért nem érdekli semmi?
Gyakran találkozom azzal a kifejezéssel, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli.
“A lőtéri kutyát nem érdekli, hogy hogy nézel ki”
“A lőtéri kutyát nem érdekli, hogy mit csinálsz”
Sorolhatnám…
De miért nem érdekli semmi a lőtéren lévő kiskutyát? Talán depressziós szegény a sok zajtól? :(
"A mondás úgyvan , hogy a lőtéri kutyás SE érdekli. Kicsit más az értelmezése.."
Ezt leginkább nem tudom értelmezni.
1. Nem értem, hogy hangsúlyozni akarod a "se" szót, így értelmetlen.
(se nem érdekli = sem érdekli, se ne érdeli = se érdekli, a második természetesen értelmetlen)
2. Lőtéri Kutyás SE mint sportegyesület nagybetővel lenne, mert tulajdonnév.
Szóval kifejtenéd, hogy ekll ezt értelmezni?
P.S.: "úgy van" szerintem itt külön írandó.
"A lőtéri kutyát miért nem érdekli semmi?"
A lőtéri kutyát éppen, hogy minden érdekel, mert ez a dolga, hogy mindenre figyeljen. A mondás - A lőtéri kutyát sem érdekel" - olyan dologra, eseményre, emberre vonatkoztatva használják, aki vagy ami teljesen érdektelen, jellegtelen olyannyira, hogy egy mindenre kiképzett kutya sem fordít rá figyelmet.
#16.
A kérdés maga nem nyelvtani, nem helyesírási kérdés.
Úgy van, hogy "A lőtéri kutyát se érdekli" (Ha nemmel mondják, akkor is ugyanaz a hangsúly, azaz: "A lőtéri kutyát nem érdekli >> nemhogy mást".)
De akkor az pont azt fejezi ki, hogy a lőtéri kutyát egyébként minden érdekli, de az adott téma annyira nem érdekes, hogy még őt sem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!