Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A lőtéri kutyát miért nem...

A lőtéri kutyát miért nem érdekli semmi?

Figyelt kérdés

Gyakran találkozom azzal a kifejezéssel, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli.

“A lőtéri kutyát nem érdekli, hogy hogy nézel ki”

“A lőtéri kutyát nem érdekli, hogy mit csinálsz”

Sorolhatnám…

De miért nem érdekli semmi a lőtéren lévő kiskutyát? Talán depressziós szegény a sok zajtól? :(

2023. szept. 7. 10:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
81%
Én már úgy is hallottam, hogy "A lőtéri döglött kutyát sem érdekli" Hát, azt már tényleg nem.
2023. szept. 7. 11:04
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Régebben amúgy én is csak úgy hallottam, hogy "a kutyát sem érdekli", az meg gondolom abból ered, hogy a kutyáknak nagyon kifinomult a szaglása, hallása, ragaszkodik az emberhez, és arra utalnak a mondással, hogy az a valami nagyon jelentéktelen dolog, ha a kutyának sem érdekes.
2023. szept. 7. 11:06
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

"A mondás úgyvan , hogy a lőtéri kutyás SE érdekli. Kicsit más az értelmezése.."

Ezt leginkább nem tudom értelmezni.

1. Nem értem, hogy hangsúlyozni akarod a "se" szót, így értelmetlen.

(se nem érdekli = sem érdekli, se ne érdeli = se érdekli, a második természetesen értelmetlen)

2. Lőtéri Kutyás SE mint sportegyesület nagybetővel lenne, mert tulajdonnév.

Szóval kifejtenéd, hogy ekll ezt értelmezni?

P.S.: "úgy van" szerintem itt külön írandó.

2023. szept. 7. 11:17
 14/22 anonim ***** válasza:
95%
kicsit nehéz elolvasni az utána levő kommentet is?
2023. szept. 7. 11:19
 15/22 anonim ***** válasza:
73%

"A lőtéri kutyát miért nem érdekli semmi?"

A lőtéri kutyát éppen, hogy minden érdekel, mert ez a dolga, hogy mindenre figyeljen. A mondás - A lőtéri kutyát sem érdekel" - olyan dologra, eseményre, emberre vonatkoztatva használják, aki vagy ami teljesen érdektelen, jellegtelen olyannyira, hogy egy mindenre kiképzett kutya sem fordít rá figyelmet.

2023. szept. 7. 11:27
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
14. még nem tartottam ott. Úgy meg még értelmetlenebb. A "se" az a se + "ne"-vel helyettesíthető. Tehát a a l. kutyát se ne érdekli? Értelmetlen, így nem értem miben lenne más az értelme, mint a SEM szócskával, és miért kell hangsúlyozni?
2023. szept. 7. 11:49
 17/22 anonim ***** válasza:
Közben leesett, a kérdező teljesen másképp írta, csak nem olvastam figyelmesen.
2023. szept. 7. 11:51
 18/22 anonim ***** válasza:
91%

#16.

A kérdés maga nem nyelvtani, nem helyesírási kérdés.

2023. szept. 7. 11:53
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Mert kiégett, érzéketlenné vált attól a világtól, ahol a gyilkolás eszköze státusszimbolómmá vált, elidegenedett saját eszközi voltától is.
2023. szept. 7. 12:00
 20/22 anonim ***** válasza:
94%

Úgy van, hogy "A lőtéri kutyát se érdekli" (Ha nemmel mondják, akkor is ugyanaz a hangsúly, azaz: "A lőtéri kutyát nem érdekli >> nemhogy mást".)

De akkor az pont azt fejezi ki, hogy a lőtéri kutyát egyébként minden érdekli, de az adott téma annyira nem érdekes, hogy még őt sem?

2023. szept. 7. 12:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!