Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudom beazonosítani a...

Hogyan tudom beazonosítani a keverék kutyám?

Figyelt kérdés

Örökbe fogadtam a menhelyről egy kölyköt. Hogyan tudom nagyjából megállapítani, hogy milyen fajta? Hogyan tudom nagyjából megállapítani, hogy mekkora lesz?

Etetés céljából kérdezem. Szeretnék úgy vásárolni neki ételt, ami kifejezetten a fajtának való. Tudom, hogy keverékről beszélek, de ha esetleg nagyjából be tudom lőni, hogy ők.: border collie , akkor tudom hogy extra mozgásigénye van, ha meg dán dog, akkor tudom hogy lomhább és nem az a labdázós szaladgálós fajta.

Köszönöm

2023. szept. 4. 15:30
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Fotót tegyél fel róla. Látszódjon a mancsa is, + valami amihez viszonyítani lehet a méretét.
2023. szept. 4. 15:33
 2/10 Irdatlan Infláció ***** válasza:
87%

Fotót rakj fel ide, legyen kép oldalról és szemből is. Plusz nem árt tudni nagyjáből mennyi idős, hány kiló és mekkora a marmagassága. Nyilván itt biztosra senki se fogja tudni megmondani, de nagyjából segítünk belőni mik lehetnek benne és ingyenes.

Ha nagyon érdekel, vannak cégek amelyek DNS alapú fajtameghatározast csinálnak. Megbízhatók, pontosak, de nyilván elég drágák, főleg magyar viszonylatban. Az egyik legjobb az Embark.

2023. szept. 4. 16:09
 3/10 anonim ***** válasza:
79%

Én csináltattam nyálmintás DNS tesztet (úgy, hogy mindenre alaposan odafigyeltem, ahogy kell), de elég nagy hülyeség jött ki. Lutri, hogy épp ráhibáznak-e vagy sem. Szerintem ilyenre ne költs. Állítólag állatorvosok végeznek vérvételes tesztet, ami pontosabb.

Inkább tegyél fel képeket valahova, azt oszd meg itt, írj méreteket, aztán megpróbáljuk kitalálni mi lehet benne.

2023. szept. 4. 16:43
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Az én 9 kg-os félhosszú szőrű kutyámra az egyik ilyen DNS teszt kihozott olyat, hogy német dog, amstaff... :-D Ennyire pontos.
2023. szept. 4. 17:23
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Felesleges a fajtatáp, méretének, korának megfelelően vásárolj neki jó minőségű, nem növényi szemetes (pedigré és társai) eledelt.

Hogy várhatóan mekkora lesz, arra a teste arányosságából, mancsa méretéből tudsz következtetni.

2023. szept. 4. 18:04
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem tudom, hogy kell feltölteni képet ide.

Ránézésre labrador, vagy golden, de annál kistestűbb. 4 hónaposnak mondták a menhelyen. 1 hónapja egy macska mérete volt, jelenleg A duplája.

Mar: kb 40 cm

Hossz: kb 65 cm

Mindehhez zsemleszínű, talán annál világosabb, fekete orr, tipikus háromszög alakú logó fülek. Az orra keskenyebb, mint a retrievernek. A mancsok, közepesen nagyok. A német vizslámnak ennyi idősen nagyobb volt. Emellé eléggé öblös, mély ugató hangja van.

Utolsó: semmiképp sem veszek neki ágyon hájpolt tápokat (pedigre, tsai). Jelenleg Premiere márkájú a száraz és a nedves is. Házi kaját is fog enni, nem maradékot, hanem kifejezetten neki, főtt hús, rizs, tojás, főtt zöldségek, stb.

2023. szept. 5. 08:08
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben nem vesződnék a fajtatápokkal - max akkor kapna valami spécit, ha pl. rendszeresen vinném agility versenyre (extra mozgásigény), vagy neadjisten olyan baleset érné, ami miatt nagyon limitáltan tudna mozogni (minimális mozgás), és a gyógyulás alatt nem tudná leégetni a bevitt kalóriákat.

Simán csak legyen egy jó minőségű tápod, és etesd a ráírt útmutató alapján, ami ugye a súlya és kora alapján van kiszámolva, nem a fajta alapján. Közben figyeld a kutyát, hogy többet vagy kevesebbet igényel-e a szervezete.

2023. szept. 5. 08:52
 8/10 A kérdező kommentje:

Pont ez a baj, a táp oldalán így van felsorolva:

Várható súly, annak megfelelően, hogy hány hónapos.

Tehát ha a várható súlya 40 kg, akkor a 4 hónapnak megfelelő kaja adag (az eledel szerint) 1200gr.

De ha csak 15 kg a várható, akkor 4-600 gr.

Pontosan ezért szeretném tudni mekkora lesz, hogy annyit adjak. Próbálok napok óta kísérletezni, mennyi neki a megfelelő, de bevallom az őszintét, mint minden kölyök, ő is felhabzsolja , bármennyit teszek elé.

2023. szept. 5. 10:03
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt írod, hogy hasonlít labradorra, ha van benne, lehet, hogy hozza azt a genetikát, a labradoroknak meg nincs teltségérzetük, és borzasztóan hajlamosak hízásra. Azt azért a testalkatán lehet látni kölyöknél is, hogy eleget eszik-e, kövér vagy sovány-e, mennyire látszanak ki a bordái, az a jó, ha ki tudod tapogatni, nem rejtik el a zsírpárnák, de nem csont és bőr.
2023. szept. 5. 10:16
 10/10 A kérdező kommentje:
16 kilós lett, kb térdig érő, fehér szőrzetű, a labrador/golden kinézet teljesen eltűnt. Olyan mint egy hófehér border collie, fekete orral fekete gomb szemekkel. Mancsa kisebb maradt, de a szőrzete abszolút juhászkutyás(és a mentalitása is) Egészen szép lett. Nem…..csodálatosan gyönyörű lett.
2024. jún. 8. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!