Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek van még otthonülő kutyája?

Kinek van még otthonülő kutyája?

Figyelt kérdés
Egyik kutyánk eskü lusta (4 éves). Viszem sétálni rendszeresen, azt élvezi, de csak rövid távon. Ott is inkább ölben nézelődne, mint sétálgasson. Kirándulást vagy ilyesmit nem élvezi, szívesebben pihen a kanapén. Imád enni, egy zabagép. Játékos, de játszani is csak otthon szeret. Másik kutyánkkal (3 éves) lehet kirándulni, megy mint a duracell árkon-bokron, pedig nem nagy mozgásigényű kutya, simán elvan napi sétákkal meg játékkal, de tud menni rendesen. Játszani szoktak egymással, az se kergetőzés, csak amolyan egymás piszkálása, de ettől függetlenül nagyon jóban vannak. A másik kutyánk benne lenne egy jó futkározásban, de a 4 éves nem megy bele, csak áll és vár, hogy "ugye nem gondoltad, hogy én majd futni fogok?" :D
2023. szept. 3. 18:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is lusta az egyik. A rövidke sétát élvezi, de ha labdázunk, harmadik dobás után elviszi a labdát és ráfekszik. Négy éves kan.

A nyolc éves kan többet bír. :D

2023. szept. 3. 18:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Sokaknak. Nekem az egyik sétál 10 percet aztán megdöglik, télen nyáron ezt csinálja. Nehéz vele, mert van egy örökmozgóm is mellette, aki lazán lesétál, mit sétál, inkább fut 1 órát.
2023. szept. 3. 19:32
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor jó tudni, mert eddig mindig azt kaptam, hogy szegény másikat miért nem visszük magunkkal kirándulni, a kutyáknak sok mozgás kell, mi az hogy lusta stb... ő is kan, nem bírja a hideget (minuszokban 2 réteg ruhában van), nem bírja a hőséget, nem bírja az esőt :D
2023. szept. 3. 19:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Én kutyám magát a sétát utálja. Pedig ismerős helyre viszem mindig, elvan egy pici ideig, de aztán megunja és úgy kell könyörögni hogy induljon meg. Itthon a házkörül az udvaron 1 órán át is képes folyamatosan körbeszaladni az udvaron és a játékot is imádja.

Ha kiviszem a telkemre ami egy 80 méter széles és 260 méter hosszú terület, tehát elég nagy. Na ott aztán kedvére tud rohangálni és meg sem áll gyakorlatilag órákon át. Imád ott lenni de odáig kisétálni nem hajlandó. Egy ideig gyanakodtam arra hogy biztosan a póráz miatt nem akar. Egy kellő biztonságos helyen lekaptam róla a pórázt de semmi eredménye nem volt.

Egyszer elvittem egy környéken lévő futtatóba ahol van a kutya suli is, ott sem igazán volt aktív.

Aztán beszéltem egy trénerrel aki azt mondta hogy nagy eséllyel azért mert a saját megszokott kis helyén szeret csak el lenni igazán és mivel a házunkat, udvarunkat, meg a telkünket már ismeri szinte kölyökkorától így otthon érzi magát mindkét helyen és elvan. A telek és a családi ház között alig 1 km távolság van, biztonságos gyalogút vezet oda, és egyszerűen ott sincs úgy el, pedig ismeri mert mindig arra visszük, ha nem autóval megyünk oda.

2023. szept. 3. 21:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Enyém egy kistestű tacskó keverék, kicsit hosszabb lábakkal, mint amilyen a tacsiknak, 2 éves, nemrég fogadtam örökbe menhelyről.

Ezt a kutyát lelőni nem lehet.

Munka előtt 3 órán keresztül "sétálunk", ami inkább nevezhető hosszútávfutásnak. Hazaérünk, hozza a labdát, plüsst, gumicsontot, dobáljam neki +1 órán át, közben tanítom mindenféle trükkre, hogy agyilag is dolgozzon, fáradjon el. Megkapja a reggelijét, elmegyek dolgozni és mire érek haza? Kiborítva a szemetes kuka, végig teregetve a konyhán, folyosón, kipakolva a szennyeskosár, ugyanúgy széthordva a folyosón, az asztalterítő letépve mindennel együtt, ami az asztalon volt, gurulnak az almák, hűtőajtót kinyitotta, megzabálta a felvágottat, kibontotta a túrót és desszertnek megcsócsált két széklábat.

2023. szept. 3. 22:23
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

#5:

😄

Hát így jártál. Majd szépen megszokod. 😀

2023. szept. 4. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!