Kutyám egyre több időre tűnik el a sűrűbe és többszöri hívásra sem jön, mi lehet az oka?
Van egy 3,5 éves kutyám. Eddig nem igazán tért le az útról,max 1-2 méterre ment be a sűrűbe. De jött is kifelé. Nyàr közepètől egyre beljebb és beljebb ment gondolom mókus,galamb után.Meg kutyasokkal sem igazan találkoztunk és szerintem kitalált magának plusz elfoglaltságot ( labda ilyesmi nem érdekli) Nem zavart kutasson,aztán hívtam rohant is kifele rögtön!! Ma 4. Alkalommal viszont percekre eltűnt és sokadik hívasra jött vissza. Úgy gondolom egyre jobban elviszik a szagok,aztán gondolom túl messzire szalad ahol már nem igazán hat a szavam.
Viszont ez már kezd zavaró lenni. Attól félek nagyon elmegy aztán már nem talál vissza.
Arra gondoltam rá rakom a hosszú pórázt,kicsit ismételjük a behivast.
Egyébként mielőtt beszaladna rá kiabalok akkor nem megy be. De van hogy szaglaszik,pisil és megérzi a szagot már rongyol befelé. Akkor már hiába szólok.
Kb 5-6 méteres körben van akkor tudok rá hatással lenni,rakiabalok nem megy el. De ha messzebb van akkor buktam.
Mit javasoltok?
Hosszú póráz és behívás gyakorlása megoldás lehet? Esetleg újbóli jutifalatozas.
Azt észre vettem nála bizonyos időközönként ismételni kell dolgokat,hajlamos önálló döntéseket hozni. Aminek nem örülök 😅😅
Értelmes válaszokat köszönöm!
De figyelmesen elolvastatok volna erdőben pórázon van!! Igen egyszer előfordult,hogy levettem róla,mert találkoztunk egy kutyás ismerőssel. Elengedtuk őket játszani. Késő délután volt. Pont jött két szarvas. De ez is az erdő utáni mezőn volt. Azóta is hosszú pórázon van!!
Park pedig egy viszonylag zárt fás,mezos terület,persze erdosnek mondható. De itt nincsenek vadak( max éjszaka mikor nincs mozgás atjohetnek az erdőből) Sok a futó,kiránduló,bicikliző nem jönnek be idáig napközben!
A park melletti erdőben meg tilos a vadászat,mivel zárt kertek,telkek,túra útvonal van,illetve a kertváros. Most épül egy kisebb sport csarnok is szóval még építkezés is folyik szóval vadászni itt nem lehet.
Igen akkor felelőtlen döntés volt levenni porazrol,de mivel minden hétvégén arra jártunk és sosem találkoztunk vaddal azért gondoltam miért ne,persze pont pechem volt. De egy percen belül vissza jött. Megdicsertem.
Hát azt kétlem hogy valaki abba a susnyaba mérget dobna,mert el sem jut odáig. Egyébként nem eszik fel semmit a földről. Kiszórt kajàk mellett simán elmegy.
Leírtam azt is hogy amúgy behivhato és nem is volt gondunk ezzel.
De természetesen fogok rajta dolgozni,viszek jutit és többször magam mellé hívom,viszont mióta újra hosszú pórázon van meg sem próbál bemenni, persze tudja hogy pórázon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!