Mit csináljak, hogy ne ugasson a kutyám rám?
Sziasztok. Sajnos meghalt előző kutyusunk, középtermetű, keverék kutyus volt.
Most anyáék megengedték, hogy legyen egy golden retrieverem. Nagyon örülök neki. Még picike 3 hónapos.
Mindennap 3x kimegyek vele játszani a füves platzra, ami előttünk van. Még sétálni nem szoktam vele, mert mondta a doki, hogy azt még ne.
Anyáék a kutyasulit nem engedik.
Azonban most már remegve jövök be tőle és nem merem megsimogatni, most is sírva írom ki a posztot.
Ugyanis a kutyusommal eddig minden rendben volt. Aranyos volt, lehetett simogatni, hozd vissza a labdát, kötelet játszani. Nagyon szépen ül, ha kérem, mindig ott van a közelemben.
Azonban már 2. napja, ha kimegyek vele a rétre játék helyett morog rám és nagyon nagyon hangosan ugat, ami engem szörnyen megijeszt. Tegnap túl pörgött és meg is harapta a lábam, ami hálistennek nem lett mély seb, de azóta nagyon félek. :((((((
Apukám is szokott vele játszani, csak sokat dolgozik és rá nagyon hallgat, őt sose harapná meg, rá sose ugrana és őt sose ugatná így meg.
Már most rám sem ugrik, juti falikkal megtanítottam. Sétál hálistennek mellettem és ha kimegyek a házból rögtön leül. A kapunál is csak jelzésre jöhet ki, ott is leül és ha szólok jön. Tehàt látom, hogy szépen tanulja a dolgokat. Biztos, hogy nem éhségből csinálja az ugatást, hiszen megfelelő adagot megkapja napi 2-3x, amennyit kell egy ilyen idősnek.
Tudom, hogy csak játszani akar és valószínűleg nincs tudatában, hogy ez nekem nem tetszik.
Én ha ilyet csinál nem merem megsimogatni, lenyugtatni. Nem fogom jutalmazni sem ezért. Mérges hangon szólok, hogy nem szabad, ne ugass, nyugodj meg.
:( majd beviharzok a házba szomorúan.:(
Még kicsi igaz le fog nyugodni?
Ilyenkor eszembe jut az előző kutyusom ő kicsi kora óta sose harapott meg, sose ugatott meg engem, sose okozott volna fájdalmat, pedig semmit se csinálok másképp:(. Félek, mert ő nagyobb kutya lesz és nem akarom, hogy ártson nekem vagy bàrki másnak.
Kérlek segítsetek, ez még abból jön, hogy nagyon kicsi még?:(((
Megváltoztathatom igaz:( ? Én nagyon nyugodt, csendes természetű lány vagyok és mindig nyugodtan játszok vele meg simizem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!