Kaukázusival lehet sokat utazni, túrázni, kirándulni?
A kefirrel nem lesz baj a hűtőben, de a kutyát ehhez megfelelően kell szocializálni. Az nem megy, hogy mindenkivel legyen bizalmatlan (mint házőrző) és a kiránduláson legyen cukimuki.
Ha megfelelően neveled, akkor természetesen nagyon fogja élvezni a felfedező utakat a Gazdával (igen nagy G vel)
#7 igen. Ez így van nagyon soknál.
Szomszédunknál 1,5 év heti 2x-i kutyaiskolázással sikerült ezt megszüntetni (felnőttként került már oda). Nagy meló, de megéri. Viszont a területét nem védi már. Valamit valamiért. Ivartalanítás pedig a legelső egy ilyen kutyánál, ha közösségbe is akar valaki vele járni. Anélkül felejtős.
Nekem volt kaukázusi kutyám. Nem vagyok egy nagy kutyaszakértő, és biztos nevelés kérdése is, de a kaukázusi nem egy túrázós kutya, mint mondjuk egy golden retriever, és nem is egy energiabomba mint egy foxi vagy border collie.
Nehezen nevelhető, és nehezen jön ki más kutyákkal, állatokkal. Ha nem jól neveled, agresszív és vad lesz. Az én esetemben pont több hektáros telken élt, félig nomád módon. A házba nem jöhetett be, de gyakran játszottam, foglalkoztam vele, szóval nem egy igazi ízig-vérig birtokot védő kutya volt, viszont sokszor magára volt hagyva, akár hosszabb időre is. Akitől elhoztam kölyökként, ott csapatostul tartották a kaukázusi kutyákat, mezőgazdaságban, kifejezetten birtokvédelem céljából. Megközelíteni sem lehetett őket idegenként, már távolról felsorakoztak ha látták, hogy jön valaki aki nem oda való. Ott képesek heteken keresztül ellenni egyedül, gazda nélkül, hóban-fagyban, vigyázva például egy baromfitelepre.
Nekem az a konklúzióm, hogy nem az a fajta kutya amelyikkel könnyen lehet szocializálódni és nagy túrákat tartani, miközben sok mindenki mással is találkozik. Egy vizsla szerintem erre jobb például. Közben ahogy az előző is említette, irdatlan bundája van, ami rengeteget vedlik, nyáron nagy csomókban állt a szőr amerre járt. Szinte egész évben melege van, a 0 fok körül érzi jól magát. Én imádtam, de alaposan meg kell fontolni a kaukázusit, mielőtt erre adja a fejét az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!