Szeretnék hozzáértő tanácsát kérni. Édesanyám sokat van egyedül, és szeretne egy fajtiszta, többnyire lakásban tartható, kevésbé ugatós ,nem túl nagy mozgásigényű kiskutyát. Amit kinézett magának : "Havanese " Segítesz? Megbízható tenyésztő esetleg?
Anyadnak egy oreg felnott kutxa kell menhelyrol. Az nagyon csondbe lesz es megbecsuli a lakohelyet.
Egy kolyokkent joba bekerulo kutya nem ugy viszonyul a gazdahoz.
Az ks fontos,h a kutyane rantsa el anyukadat.
Vagy nem viszi majd setalni a kutyat?
Szerintem is a menhely jó ötlet. Ott tudnak segíteni, mert ismerik a menhely lakóinak a személyiségét, viselkedését. Nem mellesleg oltva és ivartalanítva kapná meg az állatot. Igaz, több a keverék kutyus mint a fajtiszta, de azok is imádnivalóak.
Kölyök kutyát nem ajánlom, főleg hogy írtad nem kell nagy mozgásigényű kutya, se túlzottan ugatós.
Nem tudom anyukád milyen állapotban van szellemileg és fizikailag, csak mert egy kutyát napi szinten etetni, gondozni kell, ami költségekkel jár, szóval alaposan át kell gondolni.
Én is inkább egy fiatal, felnőtt egyedet javaslok.
Nézzetek körül a menhelyeken. A gondozók fognak tudni ajánlani olyan kutyát, aki már nyugodt és csendes.
Vagy ha a havanese-ben gondolkodik, keressetek fajtamentést (ha van). Sőt esetlegesen meg lehetne próbálni tenyésztőknek írt levélben is érdeklődni, van-e növendék, fiatal egyed, aki gazdát keres.
Esetleg facebookos havanese csoportban is lehetne érdelődni.
Sőt sikert a kereséshez és boldog kutyázást kívánok!
8
Pontosan nem tudom melyik a helyes meghatározás, a fajtiszta v. fajtatiszta..
Igen, lehetőleg " medvegén" se legyen benne)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!