Mit tegyek, hogy a 2 kan kutyusom ne menjen ossze?
Simán lehet hogy játszanak, viszont
Van egy teljesen természetes jelenség, amit angolul littermate szindrómának neveznek. Ezt most fordítsuk le, testvérfalka jelenségnek.
Ez annyiból áll, hogy két azonos korú kutya kerül egyszerre egy otthonba, akár különösebb külön foglalkozás ellenére is nagyon összetartó, kívülre, emberrel-állattal rugalmatlan falkává érnek, egymáshoz fognak jobban kötődni, semmint az emberhez.
Ez addig amíg el nem kezdenek érni is problémás, de utána nem igazán kerülhető el, egy “ki-a-főnök” meccs.
Kanok esetében ez némileg egyszerűbb, jól összemennek és helló, de a szukák akár örök haragot is tudnak fogadni. És te se fogadj arra hogy esetleg egyik a másikat nem fogja az örök vadászmezőkre küldeni.
Ezért nem igazán jó ötlet helyből kettő kutyát elhozni.
Nyakassal meg óvatosan olvass róla véleményeket akár itt, akár máshol.
Nem döntik el, hogy "ki lesz a falkavezér". Nem is nekik kell ezt eldönteni!
De mégis mi a fenének kellett két kutya, ha nulla tudásod, emellé nulla felelősség tudatod van, és még egy kutyaoviba is lusta vagy elvinni őket? Nyilván külön-külön kellene velük menned.
Az egyiknek keress egy normális (nálad jobb) gazdát. De a legjobb az lenne, ha mind a kettő szaporítványnak felelős gazdát találnál. Neked ez túl nehéz. Túl sok tudatosságot, intelligenciát igényel ez.
Ez nagyon érdekes.
Az én 3 hónapos kutyám nőtt, folyamatosan, mint a gomba.
Nem pedig összement.
Szerintem több kaját kéne adnod nekik.
Én főztem neki mindig jó kis húsos, leveses menüt, meg tápot is szoktam neki adni.
Semmiképp se szabad hagyni őket verekedni. Ahogy növekednek, súlyos sérüléseket fognak okozni egymásnak, aztán fizetheted az állatorvosi számlákat. Két nagyon domináns egyedet fogadtál be. Ha még csak három hónaposak, én megfontolnám a helyedben, hogy az egyiket más gazdához juttassam, mert ez a helyzet később csak romlani fog.
Mindkét kutyát úgy kell kiképezned, hogy kontrollálni tudd őket, de verekedés esetén úgy is nehéz lesz nekik parancsolni. Nagyon határozott, profi gazdának kell lenned ahhoz, hogy kontroll alatt tudd tartani őket. Nagyon vigyáznod kell majd, hogy megelőzz minden feszkós helyzetet, külön kell őket etetni, nem lehet közös játék, csont, semmi, amin össze tudnak veszni, időben rájuk kell szólni, ha borzolódnak, de így is állandó lesz a feszültség a két kutya között, és rendszeresen vér fog folyni. Én tartottam két kan kutyát együtt, de nálunk az egyik behódolt a másiknak, és még úgy is mindig megsérültek, ha összevesztek. Pedig kontrolláltuk őket.
Ha összevesznek, a farkuknál fogva kell őket egyszerre széthúzni, vagy ha kertben vannak, egy vödör vizet rájuk zúdítani, de ez nem előzi meg a további bunyókat. Szerintem adj túl az egyik kutyuson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!