Mi a különbség a tápokban lévő húsok között, megnevezés szerint? Melyik mennyit ér valójában pontosan? Pl friss csirke/szárított csirke/csirkehúsliszt?
És ez alapján melyikben van több hús?
1. Friss csirkehús (36 %), burgonyadarabok (szárított), szárnyasfehérje (17 %, részben szárított és hidrolizált), bárányfehérje (6 %, szárított), cukorrépapép (cukormentes), sörélesztő (szárított), burgonyafehérje, lenmag, baromfizsír, lignocellulóz, nátrium-klorid, erdei gyümölcsök (0,3 %, szárított: vörösáfonya, ribizli, málna), gyógynövények (0,2 %, szárított: fekete üröm, orbáncfű, csalán, kamilla, cickafark, gyermekláncfű gyökere), lazacolaj, élesztőkivonat (szárított, = 0,2 % béta-glükánok és mannán-oligoszacharidok), napraforgóolaj, alma (szárított), algák (szárított, DHA-ban gazdag), cikória inulin (0,1 %), glükózamin (0,04 %), kondroitin-szulfát (0,02 %).
2. Lazac (17%), tengeri halliszt, édesburgonya, burgonya, borsó, borsófehérje, repceolaj, paradicsomvelő, füstölt lazac (4%), lazacliszt (2%), lazacolaj (DHL-forrás), ásványi anyagok, szárított cikóriagyökér, yucca-schidigera-kivonat, paradicsom, áfonya, málna.
Az volt a fő kérdés, hogy mi mennyinek számít valójában.
Az első úgy kezdődik, friss, második meg lazac meg halliszt.
A frissen ugye még kiszárítják. Lehet, hogy nem is annyi.
Amúgy is a másodikra szavaztak többen.
A húslisztből kivonják a vizet, így kb. a nyershús súlyának 15%-a marad meg, ugyanazokkal a beltartalmi értékekkel.
Mind a két esetben olyan "okosan" vagy inkább azt mondanám, hogy trükkösen van megfogalmazva az összetevők listája, hogy nem lehet pontosan megmondani, hogy összességében melyiknek magasabb a hústartalma. Az első esetben ugyan impozánsnak tűnik a 36% nyershús, én feltételezem, hogy ezzel a magas számmal próbálják a vevőkel manipulálni és az előírásokat is törvényes keretek között kijátszani.(sorrendben, a legmagasabb összetevőnek kell a legelsőnek lennie a felsorolásban)Ettől a húzástól már nálam meginog a bizalom.
Én is a másodikra szavazok.
"Az volt a fő kérdés, hogy mi mennyinek számít valójában."
Oda van írva százalékban! Nem tudsz olvasni vagy mi a probléma? Én nem tudom mit látsz egyébként, mert nálam a csirkehúsos tápra szavaztak többen... Mint írtam a hal nem számít húsnak, márpedig a második halas táp. Az legfeljebb fehérjeforrás, de nem hús. Remélem, hogy nem kevered a húst és a fehérjét, mert a kettő nem ugyanaz.
#5 Nyugi, vegyél picikét vissza, légy szíves.
Nyilván, tudok olvasni. Csak kicsit bonyolult nekem ez.
Most irtátok az adagolást is. Mi a helyzet a Brit Prémiummal? Friss csirkehúst írt, de szinte abból kell a legkevesebb a prémium tápok közül. Vagyis úgy láttam, több helyen írtam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!