Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Patellaficam gyógytorna?

Patellaficam gyógytorna?

Figyelt kérdés

Kiskutyánknál Patellaficamot állapítottak meg gyógytorna használhat?

6 hónapos és nem szívesen műtetnénk meg, ezért gondolkodunk ebben.

2023. aug. 1. 09:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az állatorvosnak tedd fel ezt a kérdést, ő tudja, látja, hogy mennyire súlyos, mivel lehet orvosolni. Hogy nem szívesen műtetnétek meg az egy dolog, de ha műtétre van szükség, akkor ez van, műteni kell.
2023. aug. 1. 10:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt olvasd végig és beszélj az orvosotokkal, de ha ő azt mondja, hogy mindenképpen kell a műtét, akkor azt nem ússzátok meg.

[link]

2023. aug. 1. 11:36
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Ha súlyos, akkor műtét nélkül nincs torna. Ha olyan mértékű patellaficam, hogy a műtét a javasolt, miért nem akarod? Miért akarod, hogy szenvedjen?

Honnan van? Gondolom nem felelős, tudatos választás volt...

2023. aug. 2. 14:19
 4/7 A kérdező kommentje:

#3 Honnan veszed a bátorságot, hogy ismeretlenül degradálj? Egy dolgot tudok mondani, idióta f@szkalap vagy.

Mit tudsz te rólam, mit tudsz te a jelenlegi helyzetről?

Na ezért lett szar ez az oldal, régen normális emberek voltak itt, most csak ilyen keretének vannak mint te.

2023. aug. 2. 14:32
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Igen, valóban az a "keretén" (?), akinek az a fontos, hogy egy kölyökkutya fájdalommentes életet éljen... És az a normális, aki inkább nem műti meg a kutyáját, csak mert drága, vagy macerás, vagy olyan tévképzetei vannak, mint az oltáselleneseknek...

Na ezért lett szar a mai világ, hogy mindenféle ember tarthat kutyát. Nyilván gondolom szapis kutya.

2023. aug. 2. 16:16
 6/7 anonim ***** válasza:

A patellaficam genetikai, és van rá szűrés is, azt viszont nem tudom, hogy kötelező-e vagy csak ajánlott. Egy ismerősöm járt úgy, hogy tenyésztőtől vásárolt drága kutyája halt bele olyan genetikai betegségbe, amire vagy nincs vagy nem kötelező a szűrés, nem tudom pontosan. Szóval attól még lehet tenyésztőtől a kutya, hogy van genetikai problémája. Lehet, hogy a szülőknél semmi gond nincs, lehet, hogy csak annál az egy kölyöknél jön elő. Persze, ilyenkor a jó tenyésztő kiveszi a szülőt a tenyésztésből, ha megtudja.

Egy másik ismerősömnek is patellaficam gyanús a kutyája, ő nem tenyésztőtől vásárolta, hanem gyepiről fogadta örökbe. Nem gondolnám ezért rossz embernek, de javasoltam neki, hogy nézessék meg állatorvossal, ő például nem is gondolta, hogy ilyen probléma is állhat a kutyája időnkénti bicegése mögött.

2023. aug. 2. 16:26
 7/7 A kérdező kommentje:

A kutya törzskönyvezett és szerződésünk is van amely egyik pontja pont a Patellaficam. Szűrve is vannak a kutyusok. Mi előtte nem is hallottunk ilyen betegségről és a környezetünkben sem tapasztaltunk. A tenyésztő fizeti a költségek jelentős részét. Viszont azért tettem fel ezt a kérdést mivel nem szeretnénk ilyen tortúrának kitenni a ha nem muszáj.

6 hónapos kutyusról van szó, röntgen még nem volt. Azt mondták várjunk még kicsit vele hátha jobb lesz. Nem tudom erre mennyi esély van.

Még annyit a bunkó hármashoz, pont hogy felelős gazdik vagyunk és szeretjük az állatokat. Februárban veszettük el a 13 éves kutyusunk orvosi hiba miatt és még friss bennünk is a seb. Az a barom meg ismeretlenül véleményt alkot rólunk. Én is tudnék, de inkább részletezem milyen embernek tartom.

Azért írtam ide, hátha valakinek van hasonló tapasztalata és tudnánk beszélni. Persze ez csak egy hiú ábránd volt ahogy látom.

Zárom is a témát, továbbiakban csak normális emberek írásaira reagálok.

2023. aug. 4. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!