Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fajtatiszta horror összeges...

Fajtatiszta horror összeges kutyások! Olvassatok tovább?!?

Figyelt kérdés

Olvasom ezen az oldalon, hogy Ti 100ezreket költötök kutyákra hogy ilyen meg olyan vérvonalú legyen, meg "inkább én nem eszek, de a kutya egyen kommenteken ki vagyok akadva.

És miért csak az a drága kutya jó mindenkinek?

Mert én azt veszem ki, hogy nálatok a kutya ott kezdődik, ha 500 évre visszamenőleg van törzskönyve, és valami kisebb vagyonokért vesztek kölyköt, holott lehet hogy az se különb legtöbb szaporítottnál, és fogadok, hogy ha az utcán találtok egy kóbor-kutyát, abba még bele is rúgtok, mert az valami korcs, és csak menőzni kell hogy jaj ilyen meg olyan fajta

Vagy ha ennyi fölös pénzetek van, akkor miért ilyen hobbira költitek a pénzt, hogy ilyen-olyan vérvonal..

miért nem inkább valami hajléktalanon segítetek, vagy valami alapítványnak adományoztok? "jah, hogy többe nézitek a kutyát, mint az embertársaitokat?"

illetve többet ér nektek a kutyátok mint a saját fajtátok? én ezt önzőségnek érzem, semmi másnak.

Ha embertársaidon segítenétek, akkor az nem is kérdés, hogy sokkal többet érne, mintha valami horror összegé kell kutya, hogy jaj fajta legyen mert az a menő, holott a menhely dugig van kutyákkal.

az más kérdés, hogy a hajléktalan nem érdemli meg, mert talán önhibájából került oda, ahol most tart

ne felejtsétek, hogy ti is lehettek hajléktalanok, egyik napról a másikra veszíthetitek el a munkátokat akár...

ezt azért írom, mert ismerősömékkel ez megtörtént, gazdagok voltak, és egyik napról a másikra mindent elvesztettek

2010. okt. 14. 11:08
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

mert az én pénzem,és azt veszek belőle amit akarok :)én dolgoztam meg érte,senkinek semmi köze hozzá,hogy mire költöm ( magamra,a családomra, a kutyámra,vagy eljátszom a játékteremben-eliszom-elszívom ,stb )

sok emberen nem lehet és nem is szabad segíteni,mert tök felesleges!!!

egyébként a kutyám pár 1 000.-ft-ba került .mert a menhelyen annyit hagytam ott érte.

de megvettem volna akkor is ,ha 1 000 000 .- kérnek érte.

sok embertől a levegőt is sajnálom :)

veled ellentétben ,én éltem lecsúszott -ként.

saját erőből jöttem ki belőle.

2010. okt. 14. 14:06
 32/47 anonim ***** válasza:

Nekem csak egy kérdésem lenne. Miért turkálsz más pénztárcájában?

Két befogadott kutyám van, a következő egy "horror összegű" lesz. Megengedhetem magamnak? Igen! Akkor mégis mi a probléma?

2010. okt. 14. 14:28
 33/47 anonim ***** válasza:
Mindenki arra költi a pénzét amire akarja drága kutyára vagy másra.Neked miért bántja szemedet az ha valaki 100 ezreket kiad kutyára,a saját pénz ügyeiddel foglalkozz.Aki képes kiadni kutyára több 10.000 forintot az valószínűleg nem fogja kidobni a kutyát mert nem kell neki,a felelőtlen köcsögöket kellene felhomályosítani hogy ha tüzel a kutyája csak dugva kellene tartania,és azért nem kell szaporítani hogy legyen kiskutya a gyereknek mert még nem látott,vagy a régit már unja.Aztán ha nem kell a kölyök majd ki rakják valamelyik kocsiút mellé estleg viszik a menhelyre hogy találták a telkükön vagy valaki a kapujuk elé rakta,és ők nem tudnak gondoskodni róluk.A hajléktalan kérdésre meg találjon valami meg oldást a kormány,és nem mindig a lakosságtól kell a megoldást és az anyagi támogatást várni.
2010. okt. 14. 15:02
 34/47 anonim ***** válasza:

Én 800euróért vettem Németországból kutyát.

Hogy miért? Mert IPO versenyeken szeretnék vele EREDMÉNYESEN szerepelni..Ő egy malinois..mindenki azt gondolja,hogy keverék,tehát biztos hogy nem "menőzésből" vettem...

Egyébként én is a menhelyről elhozást támogatom...akinek nem sportra kell,annak mindig mondom,hogy hozzon a menhelyről..de NE a SZAPORÍTÓKTÓL!

A hajléktalanos kérdésedre meg..Igen,én többre becsülök egy kutyát,mint egy embert..Nekem ők az életeim...És nem azért,mert antiszoc vagyok..Nagyon jól megvagyok az emberekkel,de szinte csak a sportkutyásokkal.Azért,mert ők is úgy gondolkodnak,mint én.

2010. okt. 14. 15:13
 35/47 anonim ***** válasza:

kicsit számoltam: kutya ára 1 000.-ft, egyezer !!

oltások,chip,féregtelenítések,orvosi vizsgálatok díja ( általános évenkénti vizsgálat egészséges kutyánál,pl, vércukorszint,stb ),kaja,játékok, pórázok és nyakörvek,szőrápoló felszerelések ( fésű ),és még sorolhatnám .

cirka az első évben 50-80 000.-ft .

de ugyanezek kerülhetnek 200 - 250 000.-ba is.

nem a kutya a drága, hanem néha a tartása sokkal többe kerül .

gondolok itt a 25 000 forintért vásárolt törzskönyves fajtiszta kutyára, aminek: diszpláziája van, és allergiás,és gyomorbeteg, és stb. akkor az orvosi költségek horribilisak.

csak mert " olcsó kutyát vettél !! "

2010. okt. 14. 15:53
 36/47 anonim ***** válasza:
Elnézést hogy én sportolni akarok a kutyámmal, kiállításozni, versenyezni, tenyészteni. Hol tudsz nekem olyan csoda menhelyi kutyát mutatni amelyik erre jó? Mert sajna ehhez mind törzskönyv kell és még sok más. Elnézést hogy én kutyázok ahelyett hogy a nap hét napján buliba lóügnék és drogoznék... Elnézést hogy nekem csak egy MEGHATÁROZOTT kinézet és jellem tetszik. Szerintem ez nem bűn és semmi közöd hozzá. A pénz amiből a kutya van, az enyém, én dolgoztam érte, senkinek semmi köze hozzá, hogy mire költöm. Úgyszintán nincs joga megitélni addig amíg én nem ártok senkinek. Úgyhogy szépen foglalkozz a saját dolgoddal.
2010. okt. 14. 16:12
 37/47 anonim ***** válasza:

ÉN SPECIEL JOBBAN SZERETEM A KUTYÁKAT MINT AZ EMBEREKET.AZ EMBER EGY UNDORÍTÓ , ÖNMAGÁT PUSZTÍTÓ FAJ.

elmondom miért:

Egy kutyának nem kell luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák. Beéri egy útszéli talált bottal. Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött, a kutyádnak mindegy. Ő csak szeretetet kér és ad. Hány emberről mondhatod el ezt? Hány ember szeret feltétlen és olthatatlan szeretettel?

naugye?:)gondolkozz el ezen

és hogy miért nem a hajléktalanoknak segítek?íme erre is egy idézet..példának:)

Abból a pénzből, amit a kutyánkra és az összes általa tönkretett dologra költöttünk, egy kis jachtot vehettünk volna. Viszont hány jacht várja egész álló nap az ajtóban, hogy az ember hazamenjen? Hány jacht él azért a pillanatért, hogy az ember ölébe mászhasson, vagy hogy leszánkázhasson a domboldalon gazdája képét nyalogatva?

a jacht szó helyére beteheted a hajléktalant vagy a beteg gyermekeket. vagy bármit ami szerinted jobban megérdemli a támogatást mint a kutya.

2010. okt. 14. 16:21
 38/47 anonim ***** válasza:
az előbbi választ én írtam..hozzáteszem: van egy horror összegű staffordshire terrierem és egy keverék menhelyi kutyám. szaporított kutyát nem vennék soha, azt hogy miért nem , már előttem többen is leírták. GONDOLKOZZ EMBER MIELŐTT ILYEN BAROMSÁGOKAT ÍRSZ:)
2010. okt. 14. 16:24
 39/47 anonim ***** válasza:

1. Igenis jobban szeretem a kutyákat, mint az embereket...

2. Mi az, hogy az összes kobor ebet elalatatnád??? Mennnyivel van több jogod élni neked vagy nekem, mint egy olyan állatnak aki emberi gyarlóságból született, azért mert vki nem hajlandó ívartanítani a kutyáját, vagy pár plusz ezresért lebabáztatja a "tenyészkutyáját" és babák egyszercsak megnőnek és már nem olyan cuki, egészségesnek mondott kutyáká fejlődnek...

3. Nekem olyan kutyáim vannak akik mentettek, a vizslám menhelyes, a (normál(5-6 kg)yorkim pedig zűrős úton került hozzám, mindkettőért minimális hozzájárulásos pénzt adtam , de tudod mit , jobb szeretném , ha több tízezret kellene fizetni egy kutyáért azért, hogy jobban megbecsüljék az emberek az állataikat és itt most akkár a macskákat is belevehetjük... és, hogy azoknak ne legyen kutyájuk akik arra tartják, hogy egy 3-5 méteres láncon jelezze, ha jön vki...

4. Én is kíváncsi lennék arra, hogy hány éves vagy ...

5. Aki itt "papol" a tk-s kutyákról és a többi... , azok nem divatozásból költenek "horror" öszegeket, de ezt már többen kifejtették úgyhogy nem ismétlek...

2010. okt. 14. 18:47
 40/47 anonim ***** válasza:

1. A kutyám különb, mint bármely szaporított fajtatársa.

2. Ha húszezreseket használnék gyújtósnak, ahhoz sem lenne semmi közöd, úgyhogy ne akard megmondani nekem, hogy mire költsem a pénzemet!

2010. okt. 14. 20:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!