A környéken sok embernek lett amstaffja és pit bullja. Mit csináljak, ha vmelyik rátámad az én kutyámra?
Az enyém egy spániel - és nem akkora, hogy ölbe vehetném, 23 kg. Ezekről a kutyákról nem tudom elképzelni, hogy szocializálták volna őket - azt viszont igen, hogy a "gazdák" jó heccnek tartják ráengedni más kutyákra. Eddig csak drogosok köreiben láttam ilyen kutyákat nálunk. Egyikük szabadon kóvályog a srác után az utcán.
Azt hallottam, hogy ha két kutya összeverekedik, akkor a hátsó lábuknál fogva kell szétválasztani őket. Működik ez egy pit bullnál? És ti mit csinálnátok, miután sikerült lehúzni a kutyát a tiétekről?
Nem spray-re gondolok, mert azok nem érnek semmit - plusz a saját kutyámat is lefújnám...
"Nem használt a felemelt kéz sem"...???????????
Ha támadó kutyának felemeled a kezed, az felhívás a harcra.
Éppenhogy letett, sőt hátratett kéz kell és nem szembenézni az ebbel.
Sajnos, rossz idegrendszerű, vagy éppen amatőrök által vadított kutyával tényleg nehéz.
De ha szerinted az előző eb éhen halt, nem kellett volna jelentést tenni állatkínzásért?
Ha senki nem tesz semmit -- akkor nincs más hátra, mint állandóan rettegni.
előző válaszolónak: bocs, de akkor még gyerek voltam, azért nem tettem feljelentést. Meg amúgy is, ki jelentené fel szerinted az utcájában élő romákat? Mert hogy a szüleim nem , az biztos.
A felemelt kezet meg olvastam. Ha nagyobbnak lát a kutya, nem támad meg, és eddig még be is jött. De ez a nagy dög nem törődik vele. Tegnap este is úgy lopakodtam haza a mudimmal, mint a filmeken...
Nem tudom, hogy hol olvastad a felemelt kezet, de nagy marhaság. A kutyánál amúgyis nagyobb vagy, még gyerekként is.
Csak ismételni tudom, ha soha senki semmiért nem tesz feljelentést, akkor marad az állandó rettegés.
Ezt jó lenne mielőbb felfogni.
A kutya olyan, ha nem is jó gazdánál van, de megfelelően viszonyulnak hozzá, akkor ő is az elvártnak megfelelően viszonyul az emberhez.
Idegenhez is.
Csak érteni kellene a kutyákhoz.
Nézzétek a National Geographic-on a Csodálatos kutyadokit.
Sokat lehet tanulni belőle annak, akinek ez nem derogál és nemcsak "kóbor dögöt" lát a kutyában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!