Szívférges foxi kutya túlélné?
Sziasztok! 10 éves foxi kutya kezeletlen szívférges, előrehaladott állapotban. Egyébként szalad, labdazik, de hamar ki is tud fulladni olyankor. Szívultrahang még nem volt..laboreredménye szerint a máj értéke nem jó. A napokban történt, hogy a szomszéd kutyája neki ment és
radius és ulna haránttörése lett és a csontvégek elmozdultak a jobb első lábánál. Mindenképp műtét javasolnak, mert ha nem lesz kezelve akkor az élete végéig fájni fog neki. Viszont nagyon félek az altatastol, azt mondták rizikós. 1.5 órás a műtét. Előtte csinálnánk egy szivultrahangot.
Fogalmam sincs mi lenne a jó.. pont most akartam Péterfia Dalmahoz vinni szivultrahangra, mert a műtéti megoldáson gondolkozom. Valaki volt már hasonló helyzetben?
Tudatlan voltam. Nem ismertem a szívférgességet.De teljes mértékben bűntudatom van a szívférgesseg miatt, most meg a törés miatt, kikellett volna magammal hozni kulfoldre ahol dolgozom, akkor nem történt volna meg. Csak előtte kezeltetni akartam a szívférgességet. Havonta 1x tudok haza menni 2 napra es mindig más volt fontosabb.. Ebben nagyon nagyot hibáztam.
De nagyon aggódom érte és nem akarom, hogy ne kelljen fel altatás után. Ha lenne más megoldás, mint ahogy a kettes írta
14 éve van az országban szívférgesség! Azóta a csappból is ez folyik! Interneted van, innentől ez nem tudatlanság, hanem csak lustaság és felelőtlenség. Szégyen, hogy mindenféle ember tarthat kutyát kénye-kedve szerint...
Egyáltalán hogy tudott a szomszéd kutya neki menni a foxinak?
Hatos, köszönöm a segítő válaszod. A kateteres altatásos módszerrel akartam megoldani,ami ugye nem hónapokig tart. Előtte nyilván ott is szívultrahang és mellkas röntgen, hogy lássák mennyi féreg van benne. Es az se 100%,hogy azt mondják műthető. Én a gyógyszeres kezelestol és az injekcióstol félek kicsit.
De igazad van, beszélek Dalmával meg Sebő Ottoval is, (Otto van a közelünkben és róla is elég sok jó velemenyt olvasok), hogy mi lenne szerintük ebben a helyzetben a legkevésbé rizikós. Bar túl lennék rajta.
Hetes attól, hogy hibaztatsz nem fog megoldodni a helyzet, de bevallom hibáztam. Ez az első lépés, és próbálok megoldást találni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!