Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » "Van Contra" kennelből vennél/...

"Van Contra" kennelből vennél/vettél kiskutyát? Mi a tapasztalat? Esetleg szakértői vélemény róluk?

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem nagyon szépek a kutyái, de gondoltam, megérdeklődöm előbb itt, hogy biztonságos-e, egészségesek-e a tőlük származó picik.

Előre is hálás köszönet ❤️🐾

2023. júl. 15. 14:58
 1/10 A kérdező kommentje:
Golden retriever érdekelne, de ha másik fajtát vettél, az is érdekel, hogy mi lett belőle ☺️
2023. júl. 15. 14:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Régen az egyik legnevesebb németjuhász tenyésztő volt.

Aztán bekerült a darálóba. Ha jól tudom, a dns bevezetésével jó pár kutyának visszavonták a tenyésztési engedélyét a németek.

Talán túl is vállalta magát a létszámmal.

Azóta nem követtem figyelemmel a tenyésztését. Ki tudja, miért vett be más fajtát is.

2023. júl. 15. 15:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vásárolnék tőlük. Kicsit furcsa, hogy nincs a neten róluk szinte semmi infó.

A "tenyésztőről" van néhány vélemény:

"3 éve hoztuk el a kiskutyát, folyamatos orvosi kezelés alatt áll, e nélkül már nem élne. Amikor számon kértük, azt mondta, hogy vigyük vissza, ad helyette másik kettőt!!? (Lenne aki visszavinné, amikor már a szívéhez nőtt? Nem cipő ez!) Ígéret volt a törzskönvre, azóta se kaptunk semmit. Legutóbb már le is tagadta, hogy onnan van a kutyus. Ő egy legalizált szaporító."

"Beteg, sok esetben külföldről áthozott kiskutyákat árul. Nincs törzskönyv, se vizsgálatok."

"Vigyázzatok ezzel a nővel ha kutyát akarsz venni tőle!"

2023. júl. 15. 15:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ma már csak egy szaporító telep.
2023. júl. 15. 16:19
 5/10 A kérdező kommentje:

Uh. Basszus. Akkor tudtok ajánlani biztonságos tenyésztőt?

Akinél egészséges picik születnek. Nem kiállításra, versenyre szeretném, csak társnak, sok együtt eltöltött idő, hosszú séták, közös játék és hobbi szinten különféle parancsok, trükkök tanulása lenne a cél, illetve heti 2 közös lassú kocogás, egészségmegőrzés, fitten tartás céljából. Nyáron heti-kétheti 1x tudnám vinni úszni.

Közepesen sötét, aranyszínű(nem krémfehér, de nem is barna) szuka kiskutyát szeretnék, a nyugodtabb egyedek közül, terápiás kísérőkutya típust. Számomra annak a legkedvesebb a jelleme.

Prémiumtáppal etetném, Wolf of Wilderness Elements, Taste of the Wild stb.

2023. júl. 15. 16:19
 6/10 A kérdező kommentje:
Jaa és szobakutya lesz!
2023. júl. 15. 16:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Van fb-on egy csoport, “Magyar Kutyatenyésztők és -tartók Klubja” néven. Itt biztosan találsz jó tenyésztőt, csak kérdezz ott bátran
2023. júl. 15. 17:18
 8/10 anonim válasza:
Aki több fajtát "tenyészt" az már eleve hiteltelen számomra
2023. júl. 15. 17:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A goldit tudom, hogy 400 alatt nem kapsz hobbi célra se normális kölyköt, de ez a 200ezres ár a legtöbb fatjában ma már olcsónak számít.

A hirdetésben a képek google-ről szedett fotók.

A több fajt önmagában még nem lenne akkora tragédia, de tény, hogy egy fajtával is nagy feladat színvonalasan dolgozni. Kettő még azt mondom lehetséges, 3 vagy több már nem igazán. Szóval én se vennék tőle.

2023. júl. 16. 17:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Elnézést, a képek mégicsak sajátok, kicsiben néztem csak a kezdőképet, és nagyon stock fotó jellegű volt :D De a többit tartom.
2023. júl. 16. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!